« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Издирването на изчезналата жена след потопа в Бургаско продължава

Пети ден продължава издирването на изчезналата при наводненията в Бургаска област възрастна жена от село Черни връх. Днес в 9:00 часа край Мандренското езеро се събраха доброволци, служители на "Гранична полиция", водолази и рибари, за да издирват жената в района. От две места продължава да се издирва възрастната жена, която изчезна от село Черни връх. Едната акция е на "Гражданска защита" и е около село Димчево, а другата акция е на дигата на Мандренското езеро, която е организирана от роднините на изчезналата жена. Няма много надежда да се намери трупа на тази жена. Мандренското езеро е много голямо, на дъното има много тиня и много е трудно да се работи. В Бургас няма "Гражданска защита" и водолази, които да са на щат, така че се викат водолази от други места. Хора с планински кучета също участват в издирването на жената, но все още без никакъв успех. Не знаем колко време ще продължи издирването на жената. Може би областният управител малко по-късно ще каже дали то ще продължи и през следващите дни. Продължава доброволческата кампания на БЧК за подпомагане на пострадали при наводнения в област Бургас. Доброволци и служители на БЧК от Бургас и от централата в София продължават да предоставят хранителни и хигиенни пакети, вода, дрехи, одеяла, спално бельо и възглавници на най-пострадалите при бедствието жители на селата Черни връх, Тръстиково, Полски извор и Равнец. До този момент Националната дарителска кампания на БЧК за подпомагане на пострадалите вече е събрала сумата от 104 997 лв. Припомняме, трима души при наводненията в област Бургас през нощта на 23 срещу 24 октомври. Най-тежко беше положението в община Камено, където беше обявено и бедствено положение. По-късно стана ясно, че седем каскадни язовира в Бургаска област са със скъсани язовирни стени. Много хора бяха евакуирани от домовете си, като част от тях бяха приютени в общински сгради. Всеки, който има възможност да дари средства за подпомагането на пострадалите хора при наводненията в област Бургас, може да подкрепи Националната инициатива на БЧК: - чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС; - чрез on-line дарения на сайта на организацията; - на банковата сметка на БЧК: Банка: УниКредит Булбанк IBAN: BG29UNCR70001506750406 BIC: UNCRBGSF Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 82
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 90
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 91
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 83
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 92
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.