« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Симеонов иска ликвидация на Слънчев бряг АД

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че акционерното дружество “Слънчев бряг“ трябва да бъде ликвидирано или инфраструктурата да се прехвърли към Община Несебър Дружеството е лишено от смисъл и генерира само корупция, подчерта Симеонов. Според него това дружество не генерира практически почти никакви печалби. То е гнездо и условие за мащабна корупция. Там за дейности, които водят до десетки, стотици хиляди приходи, държавата не може да събере по едни жалки стотина, двеста лева. Това дружество всъщност узаконява и преместваемите обекти, това е дружество, което узаконява ония уродливи бар кролове. Дружеството отказа да изпълни моето разпореждане за прекратяването и за отмяната на договорите с тези бар кролове с туроператорските фирми, каза Симеонов. През последният месец вицепремиерът поде истинска война срещу заведения в курорта. Той лично с полиция, НАП и служители на регионалния инспекторат направи инспекции в дискотеки в курорта и лично нареди да се спре силната музика и да се иземе техниката. Курортът Слънчев бряг бе приватизиран в края на миналия век. За целта бе създадено специално дружество Слънчев бряг АД, в което влизаха парите от приватизираните хотели в курорта. Само за година в сметката на дружеството бяха набрани над 75 млн. лв. В самото дружество държавата притежава 75% от дяловете, а другият голям дял бе закупен от Слънчев бряг холдинг АД, който се свързва с братята Маргини. Три години след приватизацията по сметките на Слънчев бряг АД останаха едва 25 хил. лв. Ръководството на дружеството отчете, че парите са отишли за инфраструктура в курорта, но се говори, че парите са вложени в реновираните хотели, собственост на шефовете на компанията. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 202
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 242
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 244
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 253
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 261
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.