« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Прожектират над 30 филма по време на международен фестивал в Бургас

За втора поредна година Бургас става домакин на Международния филмов фестивал, фокусиран върху киното от Черноморския регион. В програмата са включени над 30 заглавия, които ще бъдат излъчени на познатите локации - открита сцена "Охлюва" и КЦ "Морско казино". Международното жури в състав Андреа де Сика - Италия, Патрик Шиха - Австрия, Андре Маркес - Португалия, Тодор Димитров - България, Джеки Стоев - България и Анна Горанова - България ще определи победителите в конкурсната програма за игрално и документално кино. В първия фестивален ден, събота, ще бъдат излъчени късометражните филми "Роди" (Турция), "Не сама" (Гърция), както и документалният филм "Лиспващи" (копродукция между Румъния, Швейцария и САЩ) на режисьора Матю Мишори. От пълнометражната селекция зрителите ще могат да видят "Кайсиеви градини" на арменския режисьор Пурия Хейдари Урех. От 21:00 часа на 22 юли на сцена "Охлюва" ще се проведе официалното откриване на фестивала, на което ще присъстват представители на Община Бургас, Община Руен, на обществени и частни институции и партньори. Сред специалните гости са режисьорът Тодор Мацанов, който лично ще представи дебютния си филм "Христо" в рамките на втория фестивален ден, режисьорът Георги Стоев - Джеки, сценаристът Христо Илиев - Чарли, артистът Димитър Николов и португалският режисьор Андре Маркес в качеството си на член от журито. Повече информация за фестивала можете да откриете на сайта www.burgasfilmfest.com. Международен филмов фестивал Бургас се осъществява със съдействието на: Община Бургас, Община Руен, Национален фонд Култура, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Посолство на Португалия, Институт Камойнш, Посолство на Гърция, Джеймисън, Теди Кам, Ялта клуб, хотел "Св. Анастасия", хотел "Вила Византия".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 177
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 208
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 211
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 215
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 223
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.