Читалищата подготвят за Баба Марта и 3 март събития за малки и големи

Десетото издание на празника „Децата и мартениците“ ще започне в 11.00 часа. Малчуганите ще посрещнат Баба Марта. Предвиден е и концерт и Ателие за мартеници. Организатор на събитието е НЧ “Изгрев 1909“. Навръх Баба Марта ще бъдат наградени и победителите в Националния конкурс за детска рисунка „Баба Марта ни закичи с минзухар и кокиче..“ , организиран от НЧ “Пробуда 1880“. Церемонията ще се състои в Библиотеката от 17.00 часа. По случай Националния празник 3 март НЧ “Съгласие“ - Българово организира традиционното Българовско шествие. Предстои да бъдат обявени навръх празника и финалистите в международния конкурс за рисунка и литературна творба, посветен на 146 години от Освобождението на България, организиран от НЧ “ФАР“ Бургас. Вижте всички събития за 1 и 3 март, организирани от бургаски читалища: 1 МАРТ НЧ “ИЗГРЕВ 1909“ Празник на „Децата и мартениците“, десето издание 11.00 часа в парка на к-с „Изгрев“ НЧ „ ПЕТЪР ЯНЕВ“ КРАЙМОРИЕ Детска работилничка за изработка на мартенички с естествени материали Изложба на на ръчно изработени мартеници. Конкурс за най- красива мартеничка и най- интересни Пижо и Пенда. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови категории. НЧ „ВЪЗРАЖДАНЕ“ РУДНИК Баба Марта от читалището ще връзва мартенички по традиция на всички в читалището, пенсионерски клуб, поща, кметство, училище. НЧ „ПРОБУДА 1880“ Нацонален конкурс за детска рисунка „Баба Марта ни закичи с минзухар и кокиче..“ - обявяване на наградените участници и изложба / 17.00ч - 01.03.2024г., в Библиотеката/ Акция по даряване на мартеници с деца от любителските колективи /10-12 ч – 01.03.2024г ж.к. „Бр. Миладинови“/ „За здраве и беркет“ – изложба от мартеници в градинката пред читалището /01-05.03.2024г./ НЧ "Васил Левски-1937 кв.Горно Езерово Посещение на Баба Марта в детската градина на кв. Горно Езерово. НЧ "Просвета 1927" КВ. Долно Езерово Украсяване на мартенско дърво и подаряване на мартеници в квартала. 3 МАРТ НЧ „ПЕТЪР ЯНЕВ“К РАЙМОРИЕ На 03.03.2024г.- Децата ще рисуват картини от красиви кътчета в България, които сами са посетили през изминалата година. НЧ “ФАР“ БУРГАС Конкурс с международно участие за рисунка и литературна творба посветен на 3-ти март -146 години от Освобождението на България от Османско робство НЧ „СЪГЛАСИЕ“ БЪЛГАРОВО Българовско шествие по повод Освобождението на България от Османско робство. НЧ „ВЪЗРАЖДАНЕ“ РУДНИК 11.00 ч. - Музикално-поетичен рецитал, посветен на 3-ти март в читалището, съвместно с ПК "Кунка Драгоева" и ученици от ОУ "Св. Кл. Охридски" НЧ „ПРОБУДА 1880“ Официално вдигане на знамена и концерт. НЧ "Просвета 1927" КВ. Долно Езерово Поднасяне на цветя на местния паметник, съвместно с ПК „Тракия“

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 324
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 300
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 309
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 307
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 277
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.