« септември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЕС не поздрави Ердоган с победата

Европейските институции не поздравиха днес с изборната победа турския президент Реджеп Таип Ердоган. В изявление, направено от върховния представител за външната политика на ЕС Федерика Могерини и еврокомисаря за разширяването Йоханес Ханс, се казва, че кандидатите в изборите, макар и многобройни, не са били поставени при равни условия. Според наблюдателите, изпратени от ОССЕ, продължаващото извънредно положение и ограничаващата правна рамка са причина за това. Въпреки неравните възможности изборите са предоставили богат избор от кандидати и партии, което е причината за висока избирателна активност, се казва още в съобщението. Европа тълкува интереса на гласоподавателите към участие във вота като “потвърждение на силната привързаност на турските граждани към демократичния процес и стремежа им към граждански свободи, върховенство на закона и основополагащи свободи.” Според Могерини и Хан Турция само ще спечели, ако спешно отстрани проблемите с върховенството на закона и спазването на основните човешки права. Еврокомисията също не изпрати честитка на Ердоган, но изрази готовност да продължи да си сътрудничи с него по теми от общ интерес като миграцията, борбата с тероризма и стабилността в региона. На предсрочните президентски и парламентарни избори в неделя Ердоган спечели 52,6 на сто от гласовете, следван от Мухарем Индже с 30,6%. Ердоган и коалиционният му партньор ще имат мнозинство в турския Меджлис с 343 от 600 места в парламента. Избирателната активност по данни на централната избирателна комисия е над 88%. https://www.dnes.bg/

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Депутатите гласуваха тримата нови министри

  • 20 Сеп 2018
  • 30
Избраха тримата нови министри на Министерство на транспорта Росен Желязков, на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на вътрешните работи Младен Маринов. След подадени оставки от поста бяха освободени Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев.

Монтираха четири велосикотки

  • 20 Сеп 2018
  • 38
Често наричат Бургас град на котките. Тук популацията на бездомните улични кучета е напълно овладяна, те буквално липсват. Природата не търпи празно и затова котките са доста - големи, малки, шарени, едноцветни, пухкави, късокосмести...

Въвеждат нови стандарти в Апелативния съд

  • 20 Сеп 2018
  • 40
По-високите стандарти в работата на Апелативен съд – Бургас след влизане в сила на Регламента за защита на физическите лица във връзка с обработването на лични данни представи на брифинг административният ръководител съдия Деница Вълкова.

Данъчните с кампания към земеделците с неточности при декларирането

  • 20 Сеп 2018
  • 35
Кметовете на общини и кметските наместници да насърчат подаването от страна на земеделските производители от Бургаска област, които са допуснали неточности в декларирането на доходите си, коригиращи декларации в НАП. Крайният срок е първи октомври.

Конфискация чака Арабаджиеви и Стайкови, ако не докажат доходи

  • 20 Сеп 2018
  • 45
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на семействата на разследваните бизнесмени Ветко Арабаджиев и Миню Стайков по уведомление от прокуратурата. Ако бъде доказано разминаване в доходите и имуществото им по-голямо от 150 хиляди лева, то имуществото бъде конфискувано.