« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ваксината на „Пфайзер“ е одобрена за използване в САЩ

Историческата стъпка идва няколко часа след като във „Вашингтон пост“ се появи информация за оказване на натиск от Белия дом върху FDA за даване на разрешителното до края на деня в петък. Властите в продължение на месеци се опитваха да странят от политизиране на въпроса и залагаха на прозрачност на процеса, за да покачат общественото доверие във ваксината. Според одобрен план на Центровете за контрол и превенция на заболяванията първите ваксинирани трябва да са здравни служители и пребиваващи в домове за възрастни хора. В изявление, публикувано в Туитър президентът Доналд Тръмп заяви, че първата ваксина ще бъде поставена в следващите 24 часа. Това ще е най-мащабната кампания по ваксиниране в Щатите и се очаква случващото се тук, включително и решението на FDA да окаже влияние на други държави изправени пред подобни решения. В изминалите няколко дни в Америка бяха отбелязани рекорди по смъртни случи следствие на Covid-19 като общият брой на загиналите е около 300 000. Даването на спешно разрешение за употреба на ваксината означава, че тя все още се счита за експериментална и трябва да се знае, че защитата идва след втората доза, която се поставя три седмици след първата. Не e ясно колко точно трае защитата. Отбелязва се още, че въпреки че се знае, че са предпазени от заболяване не се знае дали ваксинираните могат да разпространяват заразата. Съобщава се и за странични ефекти като сред най-често срещаните са температура, умора, и главоболие, но те траят около ден и според здравни експерти са показателни, че имунната система работи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа

  • 14 Май 2024
  • 146
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа.

Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас

  • 14 Май 2024
  • 155
По инициатива на Агенция „Пътна инфраструктура“ се проведе акция по залесяване в района на новоизградения обходен път на Бургас.

Таня Михайлова и акад. Николай Витанов са назначени за заместник-министри на образованието и науката

  • 14 Май 2024
  • 145
Министър-председателят Димитър Главчев назначи със своя заповед Таня Михайлова и акад. проф. Николай Витанов за заместник-министри на образованието и науката.

Делегация с журналисти от Република Сърбия посетиха МТС

  • 14 Май 2024
  • 147
От присъединяването на България към Европейския съюз досега са модернизирани 373 км жп линии, както и 8 ключови жп гари в страната.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация

  • 14 Май 2024
  • 172
Архитектурният проект на сградата на бъдещия Факултет по фармация ще бъде представен пред бургаската общественост и всички заинтересовани на 22 май от 11:00 ч. в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Датата е в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.