« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Рим забрани щандовете за сувенири пред туристически забележителности

Щандовете за сувенири пред някои от най-забележителните монументи в Рим ще бъдат премахнати, предаде "Гардиън". Според кмета на града Вирджиния Раджи щандовете, които продават богат асортимент от дреболии, например тениски, чаши, миниатюрни Колизеуми и фигурки, представящи личности от папа Франциск до Доналд Тръмп, са несъвместими със заобикалящата ги среда. Седемнадесет сергии ще бъдат премахнати от места като фонтана "Ди Треви", Испанските стълби, Пантеона и площад "Навона". Осем от 17-те все пак е могат да продават стоката си по улиците, но далеч от забележителностите, се посочва в съобщение на римските власти. По думите на Раджи решението цели да се защити наследството на Рим, като в същото време се подобри сигурността на най-посещаваните места. Миналата година тя каза, че сергиите опетняват образа на Рим. Законодателството трябваше да влезе в сила на 1 януари, но в четвъртък две сергии все още стояха пред фонтана "Ди Треви". Като част от мерките, обявени през лятото, Раджи също така забрани незаконната улична търговия, но около туристическите забележителности все още свободно се осъществява такава. Тя забрани сядането и храненето на Испанските стълби, разхождането на голи до кръста хора из града и влаченето на куфари по исторически стълбища, въведе и глоби за къпане в градските фонтани. Много от мерките са трудни за прилагане, но сред една от успешните е забраната на модерните центуриони - хора, които се обличат като войници от Римската империя и предлагат да позират за снимки на туристите срещу пари. https://www.dnevnik.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КНСБ обяви протест на 20 май

  • 13 Май 2024
  • 54
Синдикат "Образование" към КНСБ ще премине към ефективни протести от 20 май заради неизпълнени ангажименти на правителството за увеличение на университетските заплати. Това обявиха от профсъюза в отворено писмо, изпратено до президента, премиера, финансовия и образователния министър. Те публикуваха своята позиция в сайта на КНСБ:

Консултират безплатно пациенти с проблемни рамене и лакти в Бургас

  • 13 Май 2024
  • 71
Хора с хронични проблеми и ограничени движения след травма на раменната и лакътната става, могат да се консултират безплатно в Клиниката по ортопедия на УМБАЛ Бургас. Кампанията е част от научно проучване, фокусирано върху пациенти с травми и нарушена функция на ръцете и раменете и обхваща възрастова група над 50 г.

Видео предупреждава за рисковете при неправилно паркиране

  • 13 Май 2024
  • 73
Видео, което отправя силно социално послание към обществеността се разпространява в Бургас. То е създадено по инициатива на общинските съветници Мариела Кироваи Ева Михалева, бургаската Пожарна безопасност и защита на населението и с подкрепата на община Бургас.

Девет души са задържани при операцията срещу купуването на гласове в Бургас

  • 13 Май 2024
  • 81
Девет са задържаните към момента при започналата рано днес в Бургас полицейска операция срещу купуването на гласове за предстоящите избори "2 в 1". Операцията се провежда под ръководството на Районната прокуратура в града.

ЗВЕЗДЕН РОЖДЕН ДЕН ЩЕ ОТПРАЗНУВА НАЙ-СТАРАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В БУРГАС -„ЗВЕЗДИЦА“, ПРАЗНИКЪТ Е ВДЪХНОВЕН ОТ „МАЛКИЯ ПРИНЦ”

  • 13 Май 2024
  • 92
*Красиви, цветни пана пресъздават моменти от любимата история за момчето със златни коси, което обикаля планетите ,загрижено за своята Роза – те вече посрещат деца, родители и минувачи от оградата на детското заведение и подсказват за предстоящия празник