« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Общината разкрива нова социална услуга

В Бургас това лято ще започне да функционира нова социална услуга. Тя е свързана с полагане на грижи на пълнолетни лица с умствена изостаналост. Нуждаещите се ще бъдат настанени в един от центровете за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ за деца или младежи без увреждане, който е с отпаднала необходимост. В момента в него има само едно лице, което дотогава ще навърши пълнолетие и ще го напусне. Вместо да остане с незает капацитет и поради сериозната необходимост от настаняване на лица с умствена изостаналост, нуждаещи се от социална услуга от резидентен тип, центърът, който се намира в ж.к. "Меден рудник" в блок 408, ще бъде преобразуван в нов ЦНСТ за пълнолетни лица с умствена изостаналост, какъвто в Бургас не съществува. Към момента заявления до дирекция "Социално подпомагане" - Бургас са подадени от 20 лица. Голям е и броят на бургаските семейства, които отглеждат сами младежи и девойки с умствена изостаналост. В значителна част тези семейства са останали с един родител и в случай на настъпване на трайна невъзможност да полагат грижи за децата си, болният ще остане без дом, грижа и подкрепа. Новата социална услуга ще запази настоящия капацитет на центъра от 8 нуждаещи се пълнолетни лица с умствена изостаналост и персонал от 6 щатни бройки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

  • 10 Май 2024
  • 56
Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

ТД "Насам-Натам" И Община Царево СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЪЖЕНИЯТ МОСТ В СЕЛО КОСТИ.

  • 10 Май 2024
  • 56
Поредната съвместна инициатива с Община Царево е в ход- въжения мост в с. Кости да бъде ремонтиран.

Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика

  • 10 Май 2024
  • 64
Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика. "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни" е проект, разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Проектът включва три концерта, които ще се състоят на 10, 11 и 12 май в Културен дом НХК.

Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

  • 10 Май 2024
  • 63
Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

НАПУСНА НИ ДОАЙЕНЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ПРОФ. ПЕТЪР ЛУКАНОВ

  • 10 Май 2024
  • 66
Проф. Петър Луканов е дългогодишен солист, хореограф-постановчик и педагог, създател е на повече от 80 балетни постановки, 35 танцови миниатюри и е автор на танцовите фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските оперни театри.