« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Николов с първа стъпка за създаване на Университетска детска болница, предлага отреждането на терен за нея

Кметът Димитър Николов внесе в Общинския съвет предложение за промяна на подробен устройствен план, с което се отрежда терен за изграждане на специализирана многопрофилна детска болница в Бургас. Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас. "Осигуряването на терена е първата важна стъпка. Следващата ще бъде изготвянето на технически проект. Предвиждаме новата детска болница да има топла връзка с УМБАЛ Бургас, по подобие на тази между ОУ "Коджакафалията" и сградата на ПМГ/ГРЕ "Раковски". Избраното място е комуникативно и лесно за транспортно обслужване", каза кметът Димитър Николов. Бъдещата Университетска детска болница със спешен център и високотехнологично оборудване ще обедини всички педиатрични специалности на едно място и ще позволи комплексно лечение на децата не само от община Бургас, а и от цяла Източна България. Предвижда се тя да е със 130 легла и спешно отделение, като осъществява следните дейности: * Диагностика и лечение на заболявания и болестни процеси; * Рехабилитация; * Диагностика и консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение; * Диспансеризация; * Учебна и научна дейност. В детската болница ще има отделения по: Педиатрия; Пулмология; Гастроентерология; Ендокринология и болести на обмяната; Офталмология; Ушно-носно-гърлени болести; Алергология; Дерматология; Физикална и рехабилитационна медицина; Анестезиология и интензивно лечение; Образна диагностика; Клинична лаборатория; Микробиология; Спешна медицина.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация

  • 14 Май 2024
  • 62
Архитектурният проект на сградата на бъдещия Факултет по фармация ще бъде представен пред бургаската общественост и всички заинтересовани на 22 май от 11:00 ч. в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Датата е в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Община Созопол ще проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

  • 14 Май 2024
  • 73
Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода.

Заместник-министър Маринов: Над 4 млн. дка от всички горски територии в страната са общински горски фонд

  • 14 Май 2024
  • 86
Над 4 млн. дка от всички горски територии в страната са общински горски фонд.

С 40 СЪБИТИЯ В ХХ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА “БОРИС ХРИСТОВ” СОФИЯ И ПЛОВДИВ ОТБЕЛЯЗВАТ 110-ГОДИШНИНАТА НА ВЕЛИКИЯ ПЕВЕЦ, ПЕДАГОГ И ДАРИТЕЛ

  • 14 Май 2024
  • 85
Двадесетият фестивал на изкуствата „Борис Христов“ е посветен на 110-годишнината от рождението на Борис Христов.

Военнослужещи от Военноморските сили унищожиха морска мина

  • 14 Май 2024
  • 97
оеннослужещи от Военноморските сили (ВМС) унищожиха морска мина днес, 14 май.