« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Общините поискаха актуализация на годишната инвестиционна програма на ВиК сектора.

Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини. Днес в Областна администрация Бургас се проведе редовно заседание на Асоциация „ВиК“, с председател областният управител проф. Мария Нейкова. На работната среща присъстваха кметовете и заместник-кметове на общините от Бургаска област с мандат да гласуват инвестиционната програма на ВиК дружеството и ръководството на ВиК -Бургас. Кметовете поставиха редица проблеми и настояха за търсене на решение – липсата на дежурни ВиК екипи, синхронизиране на строителните дейности от общините с подмяна на подземната инфраструктура от ВиК, качествено възстановяване на прокопаванията, включване на приоритетни обекти на общините в инвестиционната програма на ВиК-Бургас, засилване на контрола върху фирмите, които възстановяват пътните настилки след ремонт и др. За да се синхронизират инвестиционните планове на ВиК дружеството с капиталовите програми на общините и да се избегнат пропуски, проф. Нейкова взе решение в рамките на 15 дни, считано от 08 май 2024 г. да се организират срещи между кметовете и ВиК операторът по места, на които да се обсъдят приоритетите на общините и възможностите на ВиК оператора. С цел подобряване на комуникацията такива срещи ще провеждат вече всяка година преди приемането на капиталовите програми и бюджета на общините, с цел страните да синхронизират инвестиционните си намерения и възможности, за да се защити обществения интерес. Желанието на областния управител е ВиК дружеството да работи по интензивно по създаването на подземен кадастър за цялата Бургаска област, за да се установи пространственото положение на всички подземни проводи и съоръжения. На тези планове се отразяват и основните технически характеристики на подземните проводи и съоръжения. Присъстващите кметове и заместник-кметове с мандат, даден им от общинските съвети да гласуват, приеха единодушно инвестиционната програма по общини във ВиК сектора с решение през юли да се гласува актуализираната и подобрена инвестиционна програма на ВиК дружеството.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Щастливец от Велико Търново спечели над 10 милиона лева - вторият най-голям джакпот в историята от игрите на Спорт Тото

  • 17 Май 2024
  • 67
Броени дни, след като отбелязахме 67 години от основаването на Българския спортен тотализатор, станахме свидетели на още едно знаменателно събитие – легендарната игра „Тото 2 – 6/49“ излъчи най-новия тото милионер, който спечели втория по големина джакпот в историята на игрите на късмета у нас.

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета „100 години лека атлетика в България“

  • 17 Май 2024
  • 104
От 20 май 2024 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години лека атлетика в България“.

ДНЕС В НЕСЕБЪР СЕ ОТКРИВА ЛЕТНИЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН

  • 17 Май 2024
  • 84
Церемонията ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър, а участие в нея ще вземат президентът Румен Радев, министърът на туризма Евтим Милошев, кметът на Несебър Николай Димитров, представители на българските институции, на дипломатическия корпус у нас и други официални гости.

DEEP ZONE PROJECT НОСЯТ ДУХА НА ЛЯТО С МУЗИКАЛНО ШОУ НА ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ

  • 17 Май 2024
  • 94
Какво е лято без горещи музикални емоции? Със сигурност такива ще донесе музикалното шоу на една от най-популярните БГ групи.