« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

КОМИСИЯТА ПО СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ В ОБЩИНА БУРГАС

Инициативата е част от поредица дискусии, които местният парламент инициира с бургазлии от различни обществени сфери. Целта на срещите е граждани и общински съветници съвместно да начертаят целите, начините за реализирането им, както и стъпките за успешно развитие на града. „Няма как да градим бъдеще без да чуем хората, които са дали минало и настояще на Бургас. От първия си ден този Общински съвет работи успоредно за привличане и задържани на младите хора в града ни и за подкрепа и активно включване на възрастните хора в социалния живот.“ – написа адвокат Михаил Хаджиянев, председател на ОбС – Бургас, в поздравителния си адрес до присъстващите. Над 40 души от ръководствата на пенсионерските клубове представиха пред членовете на социалната комисия въпроси, отнасящи се до функционирането на клубовете, сроковете за подаване на отчетни документи, кандидатстването по програми и важни теми, касаещи включването на общността в социалния и културен живот. Председателят на комисията д-р Диан Господинов и колегите му, общинските съветници Мариела Кирова, Ясен Проданов и Димчо Грудев благодариха на присъстващите за активното участие и заявиха готовност да съдействат за реализация на предложенията и проектите им. Представителите на пенсионерски клубове отчетоха положителните резултати от усилията на Общински съвет и Община Бургас за подобряване на условията, в които извършват дейността си. „Смея да твърдя, че никъде в страната няма такова отношение към пенсионерските клубове, каквото има в Бургас от страна на местната управа“ – каза председателят на Сдружение на пенсионерите 2024. Като важна за тях възрастните хора определиха програмата „Активни пенсионери“, инициатива на кмета Димитър Николов, която предоставя финансова помощ за реализиране на художествена дейност, участие във фестивали и разнообразни културни събития. В срещата участие взе и заместник-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов, според когото успешният модел за работа на пенсионерските клубове се дължи както на изключително дейните и ангажирани възрастни хора в града, така и на добрия синхрон в работа на Община Бургас и Комисията по социални дейности към Общински съвет. Заместник – кметът се ангажира да бъдат оптимизирани срокове за кандидатстване по различните общински програми, така че да бъде максимално добре обезпечатана дейността на пенсионерските клубове. Срещи в този формат, по предложение на присъстващите, ще се провеждат на всеки 4 месеца.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 231
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 229
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 199
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".

ЗАПОЧВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА РЕТРО ВЛАКА, КОЙТО ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Май 2024
  • 215
От днес можете да закупите Вашите двупосочни билети Филипово-Казанлък-Филипово за влака с парен локомотив, който ще пристигне в града на розите на 31.05.2024 г. и отпътува обратно на 01.06.2024 г.

В 759 УЧИЛИЩА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ МАТУРА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

  • 16 Май 2024
  • 189
В 759 училища и 4 185 зали в страната ще се проведе утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература.