« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

НАД 20 БУРГАСКИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ПРЕДСТАВИХА СВОИ РАЗРАБОТКИ И ИНОВАТИВНИ ПРОЕКТИ В БАЗАРА НА ПРОФЕСИИТЕ

Базарът на професиите, който се организира от Община Бургас, кариерните консултанти към Центъра за подкрепа на личностното развитие и със съдействието на РУО-Бургас, бе в подкрепа на кандидат-гимназистите и техните родители. Той е ежегодна инициатива, която представя профили и професии под формата на презентации, изложение и среща-диалог между ученици, преподаватели и родители. Силен интерес проявиха родители и ученици, които обсъдиха различни възможности за обучение и професионална реализация на седмокласниците, а тези от тях, които имаха необходимост попълниха безплатен въпросник за професионално ориентиране и се консултираха с квалифициран кариерен консултант. Гостите на Базара на професиите бяха поздравени от началникът на РУО-Бургас Петя Петрова и зам.-кмета на Община Бургас Станимир Апостолов. Целта на инициативата е да подпомогне учениците от 6-ти и 7-ми клас при избора на учебно заведение, в което да продължат своето образование. Във форума участваха: НЕГ „Гьоте“, ПГЧЕ „Васил Левски“, АЕГ „Гео Милев“, ПГРЕ „Г. С. Раковски“, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, Търговската гимназия, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ПГСАГ „Кольо Фичето“, Професионалната гимназия по транспорт, ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелинский“, ПГМКР „Св. Никола“, ПГСИ „Пеньо Пенев“, Професионалната техническа гимназия, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Петко Росен“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Епископ Константин Преславски“, СУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Добри Чинтулов“ и Кариерно ориентиране и консултиране към ЦПЛР-Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За по - малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари

  • 17 Май 2024
  • 373
В нея е имало 15 000 лв; Сюжетът се развива като на кино

Близо 458 млн. лв. публични средства са инвестирани в неправителствения сектор през 2023 г.

  • 17 Май 2024
  • 349
Почти 458 млн. лв. публични средства са получили юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) през 2023 г. от националния бюджет, европейски и други програми.

ПРОВЕДЕНИ СА РАЗПИТИ И СА НАЗНАЧЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО С УЧАСТИЕ НА АВТОМОБИЛ НА НСО, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПОД НАДЗОРА НА ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН

  • 17 Май 2024
  • 338
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г. пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр. Варна, непосредствено преди гр. Аксаково.

Трима членове на БАН с Почетния знак на президента

  • 17 Май 2024
  • 344
С Почетния знак на президента бяха удостоени акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева и чл.-кор. д.н. Иван Гранитски. Тържествената церемония по награждаването на дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ИЗБИРАХА МЕЖДУ „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“ И ЕСЕ ЗА МЪЛЧАНИЕТО

  • 17 Май 2024
  • 347
Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Това се падна на зрелостниците на 41. въпрос на матурата по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.