« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Проект на Община Бургас бе отличен в съревнование с 99 предложения на 21 държави-членки

С индикативен бюджет от 65 милиона евро по ЕФРР, „EUI - Иновативни действия“ е инициатива, насочена към проекти, фокусирани върху Новия европейски Баухаус (НЕБ). В основата на концепцията му е заложено създаването отворени публични пространства, които да са естетически издържани, в хармония с природата и в подкрепа на устойчивото развитие на градовете, както и приобщаващи различни групи от населението. Първата покана за предложения по Програма „Европейска инициатива за градско развитие - иновативни дейности“ дава възможности на градовете да поемат риска и да превърнат амбициозни и креативни идеи в пилотни проекти, които могат да бъдат тествани в реални градски условия. Проектът RELAUNCHTOWIN, с който Бургас печели финансиране в инициативата, цели да подобри градската среда и да я направи по-адаптивна по отношение на климатичните промени, да създаде приобщаващо пространство, в което всички граждани да намерят своето място и да модернизира и вдъхне нов живот на урбанизираните площи. Дейностите по проектното предложение ще се фокусират върху Спортна зала „Младост“ и целят да я превърнат от стара сграда в модерен център за спорт и здравословен начин на живот, който да приобщава и хора от различни уязвими групи - хора с увреждания, етнически малцинства, мигранти и др. Търси се също така и включването на възрастни хора, които да предадат своите знания за местни традиции, земеделие, занаяти и цялостен начин на живот на по-младите, което да доведе и до по-добра устойчивост на местната култура и традиции. Срокът за реализация на проекта е 3 г. и 6 месеца, а бюджетът- 5 634 340 евро, от които 4 507 472 евро са средства на ЕРФФ. Бюджетът на Община Бургас е 3 896 500 евро, като 3 117 200 евро се предоставят от ЕРФФ. Двудневното събитие послужи като форум за обучение и обмен между хора, институции, общини и региони, които изпълняват или имат интерес да развиват проекти по Новия европейски Баухаус и стана домакин на тематични сесии и панелни дискусии, както и изложбено пространство на наградите НЕБ, отворено за външни посетители. Кулминацията на двудневния форум беше обявяването на 15-те носители на наградите Нов европейски Баухаус за 2023 година, както и на най-иновативните проекти, получени в рамките на Европейска инициатива за градско развитие, сред които предложението за обновяване на Спортна зала „Младост“ RELAUNCHTOWIN на Община Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти за над 122 млн. лв. от държавния бюджет

  • 17 Май 2024
  • 1
Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма за общински проекти.

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 298
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 402
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 247
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".

ЗАПОЧВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА РЕТРО ВЛАКА, КОЙТО ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Май 2024
  • 265
От днес можете да закупите Вашите двупосочни билети Филипово-Казанлък-Филипово за влака с парен локомотив, който ще пристигне в града на розите на 31.05.2024 г. и отпътува обратно на 01.06.2024 г.