« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас участва в проект за намаляване замърсяването на въздуха от автомобилите

Проектът се нарича Zero Carbon Infrastructure (ZCI) и стартира през март тази година. Той е финансиран от програма Interreg Europe. Чрез „Зелената сделка“ ЕС си постави амбициозни цели за декарбонизиране на транспорта. Според изследвания на Европейската агенция по околна среда (ЕАОС) автомобилният транспорт допринася за най- големия дял от общите транспортни емисии (през 2019 г. 72% от всички парникови газове от вътрешния и международния транспорт) като 23% от транспортните емисии на парникови газове в ЕС идват от градските райони. Четиригодишният проект си поставя амбициозна цел да подкрепи 8 града и региона в цяла Европа в усилията им да развият „зеления“ транспорт и инфраструктура с нулеви въглеродни емисии на техните територии. За постигането на тази цел 8 партньора, ръководени от администрацията на окръг Кроноберг - Швеция, и подпомагани от Университет „Еразъм“ – Ротердам, ще си сътрудничат, като търсят и тестват практически решения за преодоляване на предизвикателствата, пред които са изправени: - Частни (електрически) превозни средства: инфраструктура за зареждане – бариери и решения; - Устойчива градска логистика; - Бизнес моделът на устойчива градска мобилност - стимули, които изграждат търсенето за декарбонизирани транспортни решения; - Преход към мобилност с нулеви въглеродни емисии: обществено приемане и комуникация. Дейностите по проекта ще подкрепят обществените организации чрез: - Идентифициране и споделяне на добри практики за справяне с предизвикателствата; - Изграждане на капацитет на 8 публични органа чрез обучение и трансфер на знания; - Подобряване на 8 подходящи политически инструмента за осигуряване на необходимата инфраструктура и създаване на доверие на пазара. Четиригодишният проект ZCI има общ бюджет от € 2 085 629, 00, като € 1 650 049, 20 са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Консорциумът по проекта ZCI се състои от 8 партньора (градски и областни администрации) и 1 партньор, който да им помага в намирането на правилните решения: Окръжен административен съвет на Кроноберг, Швеция - водещ партньор Регионален съвет на Кайнуу, Финландия Център за развитие, гр. Кран, Словения Община Бургас, България Правителство на Навара – Генерална дирекция за промишленост, енергетика и стратегически проекти, Испания Градски съвет на Корк, Ирландия Град Мехелен, Белгия Град Парма, Италия Университет „Еразъм“ Ротердам, Холандия За повече информация относно целите, дейностите и очакваните резултати на проекта можете да посетите уебсайта на проекта https://interregeurope.eu/zci или да се свържете с Ивайло Трендафилов, главен експерт в Община Бургас, 056 841193, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 292
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 394
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 242
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".

ЗАПОЧВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА РЕТРО ВЛАКА, КОЙТО ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Май 2024
  • 261
От днес можете да закупите Вашите двупосочни билети Филипово-Казанлък-Филипово за влака с парен локомотив, който ще пристигне в града на розите на 31.05.2024 г. и отпътува обратно на 01.06.2024 г.

В 759 УЧИЛИЩА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ МАТУРА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

  • 16 Май 2024
  • 233
В 759 училища и 4 185 зали в страната ще се проведе утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература.