« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас и още 8 европейски града участват в проект за преоценка на климатичната неутралност

„Revaluing Urban Quality Climate Nеutrality in European Waterfront Cities“ (Re-value). Сред водещите партньори в него е Община Бургас. В консорциума, ръководен от Норвежкия университет за наука и технологии в град Олесун, участват 26 партньора, представляващи органи на местни и регионални власти; научно-изследователски центрове; водещи университети и организации, специализирани в технологични иновации; организации, специализирани в прилагането на зелени решения и изпълнение на дейности за адаптиране на градската среда и смекчаване на последиците от климатичните промени. Те са от държавите Норвегия, Белгия, Португалия, Турция, Румъния, Чехия, Хърватска, Италия, България. В рамките на проекта Re-Value девет европейски морски и речни града ще демонстрират как климатичната неутралност и качеството на урбанистичната среда могат да бъдат постигнати чрез преоценка на връзката им с крайбрежието, укрепване на съпътстващите ползи и смекчаване на потенциални неблагоприятни въздействия. Това ще се случва чрез планиране на прехода за постигане на климатична неутралност. Градовете ще работят с дългосрочни планове за териториална трансформация, комбинирани с местно базирани крайбрежни демонстрационни пилотни дейности. Олесун (Норвегия), Брюж (Белгия), Бургас (България) и Римини (Италия) ще споделят опит и ще демонстрират в пълен мащаб как интегрираното градско планиране и проектиране може да бъде оптимално разгърнато за постигане на климатична неутралност и значително намаляване на емисиите парникови газове до 2030 г. В допълнение Кашкайш (Португалия), Констанца (Румъния), Измир (Турция), Писек (Чехия) и Риека (Хърватия) ще създадат, трансферират и разработят свои собствени сценарии за инвестиционни решения, базирани на данни, финансови и партньорски модели относно интегрираното градоустройствено планиране и проектиране, за да се ускори преходът им към климатична неутралност. Партньорството се координира от Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU) и се финансира от програмата за финансиране на изследвания и иновации на Европейския съюз, покана "Градоустройство и проектиране за справедливи, устойчиви и неутрални по отношение на климата градове до 2030 г." (HORIZON-MISS-2021-CIT-02-01) по програма „Хоризонт Европа“. Проектът за интегрирано градско планиране за климатична неутралност ще продължи до декември 2026 г., като можете да следите изпълнението му на следните линкове: Website (landing page): http://re-value-cities.eu/ LinkedIn profile: https://www.linkedin.com/in/re-value-cities-11b021264/ Twitter: https://twitter.com/revaluecities

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Наркооранжерия разкриха при спецоперация криминалисти от ОДМВР – Перник

  • 08 Май 2024
  • 183
Иззети са над 350 растения в различен стадий на развитие; Двама мъже са задържани до 24 часа

УС на ДФЗ утвърди до 295 млн. лева финансов ресурс за изплащане на украинската помощ

  • 08 Май 2024
  • 198
Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295 млн. лв. по схеми за държавни помощи „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“.

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

  • 08 Май 2024
  • 201
Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария.

Пистолети и патрони задържаха митнически служители на МП Лесово

  • 08 Май 2024
  • 200
Митнически служители от МП Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил, пътуващ от Турция през ГКПП Лесово към Германия.

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за рециклиране!

  • 08 Май 2024
  • 194
Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по време на извънредно заседание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДС.