« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Как протича до момента бургаската инициатива Digital November

Първото от тях се състоя в новото споделено пространство за работа в Трия сити център, където експерти от Югоизточния дигитален иновационен хъб представиха пред бургаския бизнес Европейската предприемаческа мрежа и възможностите за кандидатстване по отворената мярка за Решения в областта на ИКТ и киберсигурност в МСП по Националния план за възстановяване и устойчивост. Темата се доразви и на организираната неформална среща от DSea Networking на 03.11.2022 г. От 4 до 6 ноември се проведе традиционният Хакатон Бургас, организиран от университет „Проф. д-р Асен Златаров“, тази година по много актуална тема – Киберсигурност в образованието. Отбори от ученици и студенти създадоха концепции и разработиха пилотни версии на приложения. В поредното издание на хакатона се включиха 40 участници, разделени в 11 отбора. Отбор „Inkblot Studio“, съставен от ученици от три професионални гимназии, спечели първото място с безплатно приложение, което защитава профилите на учениците и със сигнал за смяна на парола. На 5 ноември се проведоха събитията Ден на настолните игри, като част от програмата Sofia Game Night, организирано от Board Game Club Aurora – Burgas, и Гейм дизайн – работилница за деца, организирано от Robokids. Бургаските компании се включиха активно и в организираните онлайн събития Big Data Case Study Night, ITEA &COFFEE: ROBOTIC PROCES AUTOMATION и Cloud Talks. Програмата на Digital November е отворена и всеки, който желае да се включи или да организира събитие, може да изпрати линк, кратка информация или идея на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Дигитален Ноември е инициатива на Община Бургас и DIGIHUB, която има за цел да провокира местната екосистема да работи заедно, да обсъжда и търси решения, да организира събития и да бъде по-активна в процеса на кандидатстване за финансиране по еврофондове и програми. Програмата е достъпна на следния линк: https://linktr.ee/digital.november. Събитията са отворени за посетители, но някои от тях изискват предварителна регистрация.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За по - малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари

  • 17 Май 2024
  • 292
В нея е имало 15 000 лв; Сюжетът се развива като на кино

Близо 458 млн. лв. публични средства са инвестирани в неправителствения сектор през 2023 г.

  • 17 Май 2024
  • 269
Почти 458 млн. лв. публични средства са получили юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) през 2023 г. от националния бюджет, европейски и други програми.

ПРОВЕДЕНИ СА РАЗПИТИ И СА НАЗНАЧЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО С УЧАСТИЕ НА АВТОМОБИЛ НА НСО, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПОД НАДЗОРА НА ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН

  • 17 Май 2024
  • 259
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г. пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр. Варна, непосредствено преди гр. Аксаково.

Трима членове на БАН с Почетния знак на президента

  • 17 Май 2024
  • 261
С Почетния знак на президента бяха удостоени акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева и чл.-кор. д.н. Иван Гранитски. Тържествената церемония по награждаването на дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ИЗБИРАХА МЕЖДУ „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“ И ЕСЕ ЗА МЪЛЧАНИЕТО

  • 17 Май 2024
  • 260
Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Това се падна на зрелостниците на 41. въпрос на матурата по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.