« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Проф. Христо Пимпирев представя премиерно новата си книга на 4 ноември в Бургас

Ще бъде показан и филмът на журналиста и продуцент Георги Тошев „Ледена любов“, посветен на непобедимия изследователски дух на проф. Пимпирев и неговите колеги. Режисьор е Ема Константинова. Входът за събитието 2 в 1 – литературна премиера и кинопрожекция, е свободен и всички са добре дошли. Заедно с още 29 държави, въпреки трудностите, полярниците ни се грижат за 1/10-та от площта на Земята. Основният двигател на силното ни присъствие и успехи на ледения континент е именно проф. Христо Пимпирев - председател на Българския антарктически институт и директор на Националния център за полярни изследвания, преподавател по геология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, ръководител на 30 български антарктически експедиции; автор на 11 книги, 10 документални филма, един игрален филм и над 250 научни публикации, един от стоте най-изявени полярни изследователи на Земята. Името му носят връх, ледник и бряг в Антарктида. Кой е човекът зад широката усмивка? Как е успял да превърне личната си мечта в държавна политика и вече десетилетия наред създава положителен образ на България по света? Какво го мотивира, вдъхновява и му дава сили неотклонно да върви напред? Отговорите ви очакват на страниците на „Антарктическият стопаджия.“ Дава ги самият проф. Пимпирев с помощта на фотографа и журналист Иглика Трифонова - участник в пет български експедиции до Антарктида и една от стоте жени в полярната наука и образование, които вдъхновяват следващи поколения млади изследователи да тръгнат по техните стъпки. „Антарктида е ледена магия, ледена любов, от чиято прегръдка няма измъкване. Влюбиш ли се веднъж, е завинаги. При любовта с Антарктида няма развод. Който се влюби истински, разбира се“ – казва проф. Пимпирев. Тайните на ледения континент, заповядайте да научите лично от големия български учен на 4 ноември 2022 (петък) в Гранд хотел и СПА Приморец. Събитието е с вход свободен, всички са добре дошли.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За по - малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари

  • 17 Май 2024
  • 309
В нея е имало 15 000 лв; Сюжетът се развива като на кино

Близо 458 млн. лв. публични средства са инвестирани в неправителствения сектор през 2023 г.

  • 17 Май 2024
  • 288
Почти 458 млн. лв. публични средства са получили юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) през 2023 г. от националния бюджет, европейски и други програми.

ПРОВЕДЕНИ СА РАЗПИТИ И СА НАЗНАЧЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО С УЧАСТИЕ НА АВТОМОБИЛ НА НСО, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПОД НАДЗОРА НА ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН

  • 17 Май 2024
  • 277
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г. пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр. Варна, непосредствено преди гр. Аксаково.

Трима членове на БАН с Почетния знак на президента

  • 17 Май 2024
  • 281
С Почетния знак на президента бяха удостоени акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева и чл.-кор. д.н. Иван Гранитски. Тържествената церемония по награждаването на дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ИЗБИРАХА МЕЖДУ „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“ И ЕСЕ ЗА МЪЛЧАНИЕТО

  • 17 Май 2024
  • 282
Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Това се падна на зрелостниците на 41. въпрос на матурата по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.