« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Представят книга медицинско ръководство за специалисти и пациенти в Библиотеката

Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България ( АОРЛЮБ) , с подкрепата на Община Бургас, Университет „Проф.д-р Асен Златаров”, РК на БЛС Бургас и д-р Даниел Петков организират представяне на книгата „Ръководство на ларингектомирания” от д-р Ицхак Брук, САЩ. Събитието ще се състои на 1 декември /сряда/ в Зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека . Изданието на български език е резултат от съвместната работа от автора, преводача доц.д-р Димитър Пазарджиклиев и председателя на Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България, Проф.д-р Валентин Стоянов, който е и преподавател в Университет „Проф.д-р Асен Златаров”. С тази книга се слага началото на ефективно подпомагане на пациенти, преживели тежка операция и техните близки в първите дни, седмици и месеци след хироргичното лечение.Книгата разглежда проблемите с диагностицирането и лечението на коварното заболяване. Видовете хирургично лечение, резултатите, контролът на болката и други проблеми. Изданието ще се предоставя безплатно на гостите по време на събитието. Книгата „Ръководство на ларингектомирания” бе представена на XV Национален конгрес по УНГ в началото на ноември и бе посрещната с интерес и внимание от всички лекари, участващи в него. Д-р Даниел Петков е отоларинголог, началник Отделение „Уши, нос, гърло“ в УМБАЛ Бургас. Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България е създадена през 2015 година. Нейни цели са професионалното усъвършенстване на лекарите по УНГ болести в региона, подпомагане на тяхната научна и практична дейност , както и подкрепа към пациентите.През годините Асоциацията е провела осем научно-практически конференции с участието на водещи лекари от цялата страната и е дала възможност за изява на млади лекари от Бургас

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 253
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 355
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 215
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".

ЗАПОЧВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА РЕТРО ВЛАКА, КОЙТО ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Май 2024
  • 230
От днес можете да закупите Вашите двупосочни билети Филипово-Казанлък-Филипово за влака с парен локомотив, който ще пристигне в града на розите на 31.05.2024 г. и отпътува обратно на 01.06.2024 г.

В 759 УЧИЛИЩА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ МАТУРА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

  • 16 Май 2024
  • 204
В 759 училища и 4 185 зали в страната ще се проведе утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература.