« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Роза Боянова и Наталия Недялкова представят нови книги в Библиотеката

Стихове от Розариума и песни на ZoomБула ще прозвучат в навечерието на един от най-красивите християнски празници Цветница в новия дом на книгата в Бургас. На 23 април, от 18.00 часа, в Конферентната зала на Регионална библиотека „П. К. Яворов“ свои стихове ще прочетат поетесите Роза Боянова и Наталия Недялкова (която този път е в творческото си амплоа ZoomБула). Роза Боянова ще представи стихове от последната си книга, отпечатана от издателство „Захарий Стоянов“ – „АЛТ. Стиховете, които ме избраха“. „Да представяш поезията на Роза е като да анализираш химическия състав на водата около остров Света Анастасия, да се опитваш да броиш кръговете на дърво, което расте със спиралата на вечността – всеки опит за анализ би бил незавършен, както погледнат в перспектива всеки хоризонт е вечен в своята безкрайност… Мисля че съвършената поезия може да бъде завършена само от читателя.“ – това са думи на Николай Гундеров, автор на предговора към книгата на Роза. Наталия Недялкова ще представи новата си македонска книга „Стапица за поетски соништа“ („Капан за поетични сънища“). Тя е своеобразно продължение на творчески инициативи на Майските срещи на славянските творци в Бургас „Свято Слово“, които тази година ще се проведат за петнадесети път. Псевдонимът на авторката е вдъхновен както от красивото цвете зюмбюл, едноименен кинообраз (Зумбула), така и от интернет платформата Zoom, чрез която в условията на пандемията се провеждат повече от година международните поетични четения.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

GOOGLE ИЗБРА БЪЛГАРСКИЯ INSAIT ЗА ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СИ ДАРЕНИЯ ЗА СТИПЕНДИИ ПРЕЗ 2024 Г.

  • 16 Май 2024
  • 13
Google отпуска 1 милион долара за стипендии на млади учени, които работят в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT).

В Бургас средната работна заплата е далеч от тази в страната и е 1574 лв.

  • 16 Май 2024
  • 51
Държавата е длъжник на висшето образование. Има демотивация, която идва и от подцененото отношение във финансов план като ангажимент на държавата. Това каза днес на пресконференция в Бургас президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион

  • 16 Май 2024
  • 45
Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион - те не учат, не работят, нямат регистрация в бюрата по труда. Tова стана ясно на организирана от Агенцията по заетостта конференция на тема "Стратегии за успешно активиране - настояще и бъдеще".

РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”

  • 16 Май 2024
  • 42
И тази година РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Дирекцията продължава добрата практика този вид съревнования да се провеждат в различни общини. Тази година любезен домакин на двадесет и третото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е Бургас.

Трагична любов и драматизъм ще видите в операта „Палячи“ в петък

  • 16 Май 2024
  • 56
На 17-и май, петък, от 19 часа, на сцената на бургаската опера, под палката на именития диригент Иван Кожухаров ще видите!