« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Само за седмица: 84 нелегални чужденци задържани в Бургаско

Три опита за преминаване на границата на България за по-малко от седмица са неутрализирани в резултат на полицейските действия на служители от група „Престъпления, свързани с незаконното преминаване или пребиваване на чужденци в страната” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас. Задържани са общо 84 незаконно преминали границата чужденци и 12 български граждани, подпомагащи пребиваването им в страната. Опитите за превозване на мигранти са осъществявани, чрез използване на маршрути, преминаващи през гористи местности в землищата на Община Средец. Оттам моторните превозни средства, превозващи мигранти, се прикачват на магистралата в района на Карнобат за да достигат крайната си точка - София. В тази връзка полицейските служители от специализираната група „Престъпления, свързани с незаконното преминаване или пребиваване на чужденци в страната” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, подпомогнати от служители от сектор «Специализирани полицейски сили» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Карнобат заели позиция около 23.50 ч. на 02.11.т.г. в землището на с. Дебелт. Малко по-късно забелязали четири леки автомобила, движещи се «в пакет», да се отклоняват от централния път и да навлизат в черен път в посока с. Присад. Своевременно са предприети тактически действия за идентифициране на аввтомобилите, които впоследствие са подадени на други полицейски служители на изградени КПП. В резултат на това са задържани : - л.а. «Опел Вектра», с врачанска регистрация, управляван от 32 годишния А.Б. от София / превозващ осем нелегално преминали границата на България, самоопределили се за граждани на Афганистан/, - л.а. «Сузуки Витара X l7», със старозагорска регистрация, управляван от 29 годишната А.Г. от София, с който се придвижвал и 29 годишния В.Х. от София / превозваща осем нелегално преминали границата на България, самоопределили се за граждани на Афганистан/, - л.а. «Сеат Кордоба», с кюстендилска регистрация, управляван от 40 годишния П.Р. от София / превозващ осем нелегално преминали границата на България, самоопределили се за граждани на Афганистан/, - л.а. «Опел Вектра», със софийска регистрация, управляван от 38 годишния А.А. от София, с който се придвижвали и : 30 годишния М.К. и 40 годишния И.Н., и двамата от София. Всички български граждани и нелегалните мигранти са задържани за срок от 24 часа. По случая в Районно управление – Карнобат е образувано досъдебно производство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 274
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 373
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 227
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".

ЗАПОЧВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА РЕТРО ВЛАКА, КОЙТО ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Май 2024
  • 245
От днес можете да закупите Вашите двупосочни билети Филипово-Казанлък-Филипово за влака с парен локомотив, който ще пристигне в града на розите на 31.05.2024 г. и отпътува обратно на 01.06.2024 г.

В 759 УЧИЛИЩА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ МАТУРА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

  • 16 Май 2024
  • 218
В 759 училища и 4 185 зали в страната ще се проведе утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература.