« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започна изграждането на комплекса „Ченгене скеле“

Там Община Бургас обособява пространство с широк обществен достъп за популяризиране на рибарския занаят и традиции. В комплекса ще има многофункционална зала, кафене-клуб на моряка, експозиционни къщи-работилници за деца, парково пространство с пикник зона и детска площадка, крайбрежна алея, както и площадно пространство с амфитеатър за малки концерти на открито. На територията на етнографския комплекс ще се провеждат обучения, изложби и демонстрации на рибарски практики, за да се развие морската култура, да се привлекат туристи, както и да бъдат създадени работни места за местната рибарска общност. Многофункционалната зала и амфитеатърът ще се превърнат в още една гореща точка на културния живот в Бургас нощем, а парковата среда, морската ивица и атракциите за малките посетители ще привличат много посетители денем. Помислено е и за подобряване на транспортната свързаност на този район. За целта се изгражда нов пристан в рибарското селище Ченгене скеле, до който ще се стига с ново корабче, което Общината ще придобие догодина. Така катамаранът „Анастасия“ ще продължи да обслужва маршрута до остров Света Анастасия, а новият плавателен съд ще пътува до въпросното етнографско селище. Дългогодишните усилия за съхранение, модернизация и социализация на рибарското селище Ченгене скеле са напът да се увенчаят с успех, след като се започна с изчистването на проблемите със собствеността. Това позволи на Община Бургас да търси европейско финансиране. Тя подготви няколко отделни проекта, които получиха положителна оценка. По един от тях, наречен „Силата на водата“, се обновява и развива инфраструктурата на рибарското селище, а също така ще бъде закупено корабчето за туристически пътувания.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Наркооранжерия разкриха при спецоперация криминалисти от ОДМВР – Перник

  • 08 Май 2024
  • 123
Иззети са над 350 растения в различен стадий на развитие; Двама мъже са задържани до 24 часа

УС на ДФЗ утвърди до 295 млн. лева финансов ресурс за изплащане на украинската помощ

  • 08 Май 2024
  • 144
Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295 млн. лв. по схеми за държавни помощи „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“.

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

  • 08 Май 2024
  • 147
Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария.

Пистолети и патрони задържаха митнически служители на МП Лесово

  • 08 Май 2024
  • 146
Митнически служители от МП Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил, пътуващ от Турция през ГКПП Лесово към Германия.

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за рециклиране!

  • 08 Май 2024
  • 142
Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по време на извънредно заседание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДС.