« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

С най-ниски доходи сме в ЕС

Безработицата в България е под средната за Европейския съюз. По отношение на доходите сме най-ниско в ЕС, каза социалният министър Бисер Петков в предаването "Денят започва" по БНТ. "Това е и предизвикателството - да се работи за повишаване на доходите. Основният начин за повишаване на доходите е чрез трудовата заетост. Пенсиите са нетрудов договор, но при ниски доходи не можем да очакваме високи пенсии. От 1 юли всички пенсии ще бъдат преизчислени с по-голямата тежест на година осигурителен доход, което ще доведе до ръст с 3,8 процента", каза социалният министър. Той коментира и предстоящия край на българското европредседателство. Мисля, че успяхме да се справим с това голямо предизвикателство, каза Бисер Петков. "Това, което предстои на 21-и юни, редовно заседание на Съвета на министрите, което ще се проведе в Люксембург и след неговото провеждане можем да кажем доколко е било успешно. Много важен е оставащият един месец от председателството ни", каза Бисер Петков. "Мисля, че реална промяна настъпва. Досиетата, по които се работи, предстои да бъдат приети от Европейския парламент. В нашата област - на социалните въпроси - ще дам пример с директивата за командированите работници. В момента това, което предстои, е в пакета "Мобилност". Това са много важни въпроси. Установяваме, че България в областта на трудовите отношения е въвела стандарти, които сега се приемат в ЕС", добави социалният министър. http://glasove.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Започва 10-тото издание на любимия на пловдивчани и туристи фестивал „Дефиле Вино и гурме“

  • 08 Май 2024
  • 5
„Дефиле Вино и гурме“ очаква вино и гурмелюбители в Стария град на Пловдив за десетото издание на фестивала.

ПЛЕНЕР ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО СЪБИРА УЧЕНИЦИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ЕВРОПА

  • 08 Май 2024
  • 42
И тази година талантливи ученици от училища на Община Бургас ще участват в пленер, посветен на Деня на Европа - 9 май. Той се организира от Областния информационен център, Европейския информационен център "Европа директно", Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

МАЛКАТА НАТИ ИМА НУЖДА ОТ СПЕШНА ОПЕРАЦИЯ, ЗА ДА ЖИВЕЕ

  • 08 Май 2024
  • 54
Натали, диагностицирана с рядка форма на болестта на Хиршпрунг, се моли за своето спасение. Детето се нуждае от спешна операция в чужбина, за да има шанс да живее. Необходимата сума от 45 000 евро не може да се осигури от майка й, която е самотен родител и се грижи денонощно за дъщеря си.

БУРГАС ЩЕ Е ДОМАКИН НА КИНОЛОЖКА ИЗЛОЖБА НА НЕМСКИ ОВЧАРКИ

  • 08 Май 2024
  • 55
Бургас ще е домакин на специализирана киноложка изложба, посветена на породата германско овчарско куче. Тя ще бъде с международно участие. Можете да видите породистите екземпляри на стадиона в кв. „Долно Езерово“. Датата е 11 май. Началото ще бъде поставено в 10 часа. В прикачения файл ще видите цялата програма за деня.

"МЕСЕЦ НА ТАЛАНТА" С ПАЛИТРА ОТ СЪБИТИЯ ПРЕДСТАВЯ ДАРОВИТИ ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В БУРГАС

  • 08 Май 2024
  • 128
Центърът за млади таланти в Бургас подарява на града изключително богата и пъстра програма от дейности и събития по повод своята тринадесета годишнина.