« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отличителен знак на Председателя на БАН за проф. Цоло Вутов

За мен е чест да връча тази награда, каза акад. Ревалски и благодари за подкрепата и сътрудничеството, като подчерта всеотдайната професионална, обществена и дарителска дейност на проф. Вутов. Респект буди Вашето човеколюбие и спомоществователство, отбеляза по време на церемонията в Академията председателят на БАН. Проф. Цоло Вутов благодари за специалната награда на БАН и подчерта, че всичко, което е постигнал е с подкрепата на неговото семейство и неговия екип. Ще продължим досегашното партньорство между учените от Академията, научните й звена и нашите експерти по различни проекти, каза проф. Вутов. Проф. дтн инж. Цоло Вутов е един от тримата съоснователи на Геотехмин ООД и ръководител на Група ГЕОТЕХМИН от 1999 г. Той има значителни научноизследователски и инженерни постижения в проучването и оптимизацията на рудници, което го нарежда сред най-известните минни специалисти в областта на открития добив на цветни метали. Носител е на орден „Стара планина” първа степен за изключителен принос и заслуги към икономическото развитие на страната и изграждане на съвременните индустриални отношения, както и на десетки други авторитетни отличия в областта на бизнеса, науката и благотворителността. През 2015 г. проф. Цоло Вутов е удостоен и с почетен плакет „Радетел на БАН“ за личния му принос в развитието и популяризирането на институцията. Той е сред дарителите на БАН, подкрепил много каузи и участва в инициативния комитет за изграждане на паметник на акад. Благовест Сендов. На церемонията присъстваха заместник-председателите на БАН чл.-кор. Евдокия Пашева и чл.-кор. Стефан Хаджитодоров и гл. научен секретар проф. Нели Косева. От страна на Група ГЕОТЕХМИН участваха зам.- управителите на компанията д-р инж. Владимир Вутов и д-р инж. Иван Вутов, както и Доминик Хамерс, изп. директор. www.bas.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРИРОДЕН ПАРК „СТРАНДЖА“ КАНИ БУРГАЗЛИИ НА ПОЗНАВАТЕЛЕН ПОХОД ТАЗИ НЕДЕЛЯ

  • 16 Май 2024
  • 14
Ако неделя е за вас ден за раздвижване, отдих и приключения, то от природен парк „Странджа“ имат идеалното предложение. Организаторите ви канят тази неделя, 19 май, на познавателен поход с наблюдение на растения и птици в местност „Отманли“. Събитието е част от разнообразната програма на Зелен уикенд в Бургас.

РДПБЗН-БУРГАС ОРГАНИЗИРА ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ НА МЛАДЕЖКИТЕ ПРОТИВОПОЖАРНИ ОТРЯДИ “МЛАД ОГНЕБОРЕЦ”

  • 16 Май 2024
  • 7
И тази година РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”.

Кулинарен и фолклорен фестивал подготвят в Малко Търново за тази събота, 18 май

  • 16 Май 2024
  • 51
Кулинарен и фолклорен фестивал подготвят в Малко Търново за тази събота, 18 май. В градския парк на китното странджанско градче заедно ще се проведат Кулинарен фестивал "Вкус(на) Странджа" и Национален фолклорен фестивал "Хоро в Странджа". Събитията са организирани от Община Малко Търново. Проявата ще е под надслов "Открий себе си в Странджа" и цели да привлече повече туристи. Поканата е "Да сготвим, да хапнем и да потанцуваме!", съобщи ръководителят на дирекция „Култура, образование и спорт“ Мария Патронова.

Поморийски състезатели спечелиха 18 медала на Национално състезание по карате

  • 16 Май 2024
  • 52
На 12.05.2024 г. в Габрово се проведе Национално състезание по Карате Киокушин-Кан. Участие в него взеха 240 състезатели от 21 клуба от страната, както и представители от Гърция. Състезателите на Спортен клуб ”Леон – Поморие” се завърнаха с общо 18 медала, а именно: 9 златни, 4 сребърни и 5 бронзови. 6-годишните Антоан Никлев и Андрей Жеков завършиха срещите си с ипон. “Децата отново показаха силен спортен дух и воля за победа! Гордеем се с всички вас! Благодарим на родителите за подкрепата и търпението!Продължаваме напред“, съобщи в социалните мрежи треньорката Веселина Хрусафова.

Тихомир Янакиев пред бизнеса: Всички трябва да работим заедно за успешен сезон

  • 16 Май 2024
  • 59
Три аспекта, които обсъждаме всяка година преди летни сезон, отново стоят пред нас като тема за обсъждане, каза кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев по време на срещата между общината, полицията и бизнеса в града.