« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ресторантьори алармират: Служебното правителство ни спря помощите!

Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията. Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите. „До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене„, отбелязват от асоциацията. От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят. „Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му„, се казва в позицията на асоциацията. Източник: dnes.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Наркооранжерия разкриха при спецоперация криминалисти от ОДМВР – Перник

  • 08 Май 2024
  • 167
Иззети са над 350 растения в различен стадий на развитие; Двама мъже са задържани до 24 часа

УС на ДФЗ утвърди до 295 млн. лева финансов ресурс за изплащане на украинската помощ

  • 08 Май 2024
  • 181
Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295 млн. лв. по схеми за държавни помощи „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“.

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

  • 08 Май 2024
  • 184
Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария.

Пистолети и патрони задържаха митнически служители на МП Лесово

  • 08 Май 2024
  • 183
Митнически служители от МП Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил, пътуващ от Турция през ГКПП Лесово към Германия.

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за рециклиране!

  • 08 Май 2024
  • 177
Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по време на извънредно заседание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДС.