« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Арменците отбелязаха 106 години от геноцида на османските турци

Хиляди арменци отбелязаха годишнина от геноцида над техните предци по време на Първата световна война, извършен от Османската империя. В Ереван се проведе факелно шествие, на което дори бяха изгорени турски знамена. Ройтерс съобщава, позовавайки се на информирани източници, че президентът на САЩ Джо Байдън е заявил на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, че смята да признае арменския геноцид.Шествие в арменската столица Ереван отбеляза 106-ата годишнина от геноцида срещу арменския народ, извършен от османските турци през 1915 г. Хиляди граждани преминаха през центъра на града, носейки факли и свещи и развявайки национални знамена. Някои участници дори си позволиха да подпалят турски и азербайджански знамена. Събитията от Първата световна война, довели до смъртта на 1.5 милиона арменци се определят в Ереван като геноцид, който е признат от много държави по света.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ГДБОП спря измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

  • 21 Май 2024
  • 1
Трима служители на търговско дружество са разследвани за длъжностно присвояване в големи размери

Трима са задържани при спецакция срещу наркопроизводството в Бургас

  • 21 Май 2024
  • 2
Иззети са голямо количество обработен и необработен „друсан чай“ и мобилна лаборатория за производството на дрогата

Зам.-министър Сукалински: Метрологията винаги е била изключително важно звено в икономиката на всяка държава

  • 21 Май 2024
  • 2
Метрологията винаги е била изключително важно звено в икономиката на всяка държава. Тя играе съществена роля за промишленото производство и търговския обмен, и е в услуга на обществото за постигане на по-добро качество на живот.

Премиерът Главчев разпореди спешна проверка по случая с асфалтирания път, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО

  • 21 Май 2024
  • 4
Премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

ГЕРБ-СДС ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

  • 21 Май 2024
  • 31
ГЕРБ-СДС ще предложи конкретни законодателни промени, с които да бъдат решени натрупаните в последните три години проблеми в сектор „Земеделие“.