« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тежка катастрофа между ТИР и микробус затвори Прохода на републиката

Тежка катастрофа затвори за движение Прохода Хаинбоаз. При инцидентът един е загинал, а други двама са пострадали. Катастрофата е станала рано тази сутрин в района на село Вонеща вода. Часове наред леките автомобили се пренасочваха през Прохода Шипка, а тежкотоварните изчакваха на място. Рано тази сутрин в района на великотърновското село Вонеща вода се удрят ТИР с румънска регистрация и микробус, в който пътували трима. На място е загинал шофьора на буса. Инж. Венцислав Ангелов – директор Областно пътно управление „Знаем единствено, че тежкотоварният автомобил по данни от шофьора и от лица, които са били на мястото на произшествието, тежкотоварния автомобили е навлязъл в насрещната лента, в следствие, на което е възникнало тежкото произшествие.!“ Часове наред автомобилите, които се движеха между Северна и Южна България се пренасочваха през Прохода Шипка, а тежкотоварните се спираха още в Русе и Стара Загора, за да се избегнат тапи по пътя. „От Велико Търново за Стара Загора пътувам. И тъкмо се чудя дали трябва да обръщам. Въпрос: Изнервя ли ви чакането – Не, случват се такива неща. !“, казва шофьор. „Два часа, три вече сме тука. Знам причините какви са, карат с превишена скорост, не се спазват правилата в България и това е цялата причина.!“, казва друг шофьор. Инж. Венцислав Ангелов – директор Областно пътно управление „Със съдействието на колегите от Стара Загора и Русе, за да не се натоварва пътния трафик и да не създаваме предпоставки за други пътно-транспортни произшествия, тежкотоварните автомобили се отбиват на площадки и аварийни площадки и тир паркинги, за да може да се олекоти движението.!“ При инцидента са пострадали и двама мъже, които са пътували в буса, но и двамата са без сериозни травми.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ИЗЛОЖБАТА „СЛЕДИ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ“ ПОКАЗВА СЛЕДИ НА ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ЖИВОТНИ В БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ

  • 21 Май 2024
  • 48
Пътуващата изложба „Следи от изчезване“ представя реалистични отливки на отпечатъци от стъпки на изчезващи животни и ще гостува в Бургас до 29-ти май

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса за монумент на християнски кръст в Созопол

  • 21 Май 2024
  • 51
Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса за монумент на християнски кръст в Созопол

ОТКРИХА ИЗЛОЖБАТА НА ШКОЛАТА ПО ФОТОГРАФИЯ КЪМ ЦЕНТЪРА ЗА ПОДКРЕПА НА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТИЕ В БУРГАС

  • 21 Май 2024
  • 57
Изложбата „Първи стъпки във фотографското изкуство“, организирана от школата по фотография с преподавател Алия Казанджиева към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас, вече е открита и всеки, който желае, може да я разгледа.

Стопаните получиха над 186 млн. лв. доплащане по ОПДУ за Кампания 2023

  • 21 Май 2024
  • 63
Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) преведе 186 352 828.92 лв. доплащане по интервенцията „Основно подпомагане на доходите за устойчивост“ /ОПДУ/ за Кампания 2023 на 47 780 земеделски стопани.

През следващата седмица ще бъде подписан Колективният трудов договор между НКЖИ и синдикатите

  • 21 Май 2024
  • 65
Експерти от НК „Железопътна инфраструктура“ и синдикалните организации започват работа по финализиране на текстовете в Колективния трудов договор за работещите в държавното предприятие.