« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Едва 14% от заведенията са съгласни да работят само градините им

Едва 14 процента от собствениците на заведения са съгласни да работят само градините им. Друга част от обектите приемат подобна възможност, но при компенсации за бизнеса по време на периода на ограничения, по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал. Значителна част обаче са против такова частично отваряне, показва анкета на Сдружението на заведенията, съобщи за БНР, Марин Сотиров от браншовата организация: „Не може едно заведение да се издържа само с градина. Бизнесът не е конструиран да работи само на външни места. С нас това нещо не е обсъждано и ние не сме съгласни. Идеята беше това отваряне на външните части на заведенията да е пожелателно - тези хора, които искат да работят с градините си, да го направят пожелателно и да си получават в същото време обаче компенсации". От бранша се опасяват, че отварянето единствено на външните площи може да ги остави без държавни помощи, а функционирането единствено на тези ограничени пространства няма да е достатъчно да поддържат бизнеса си. Отварянето на външните части на заведенията беше сред трите предложения, направените вчера от Сдружението на заведенията за разхлабване на мерките. В позицията си те настояха и за отваряне на нощните заведения от 15 април. Вчера с призив излязоха и от Сдружението за модерна търговия, в което членуват големи търговски вериги. Те искат при евентуално удължаване на противоепидемичните мерки да отпадне затварянето на големите магазини за търговия с нехранителни стоки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

  • 10 Май 2024
  • 151
Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

ТД "Насам-Натам" И Община Царево СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЪЖЕНИЯТ МОСТ В СЕЛО КОСТИ.

  • 10 Май 2024
  • 149
Поредната съвместна инициатива с Община Царево е в ход- въжения мост в с. Кости да бъде ремонтиран.

Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика

  • 10 Май 2024
  • 148
Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика. "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни" е проект, разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Проектът включва три концерта, които ще се състоят на 10, 11 и 12 май в Културен дом НХК.

Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

  • 10 Май 2024
  • 155
Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

НАПУСНА НИ ДОАЙЕНЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ПРОФ. ПЕТЪР ЛУКАНОВ

  • 10 Май 2024
  • 153
Проф. Петър Луканов е дългогодишен солист, хореограф-постановчик и педагог, създател е на повече от 80 балетни постановки, 35 танцови миниатюри и е автор на танцовите фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските оперни театри.