« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започват масирани акции за наркодилъри около училищата

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев започват засилени полицейски проверки за наркодилъри покрай училищата в страната във връзка с началото на учебната година. Не е тайна, че много от българските училища са обсаждани от пласьори на наркотици, а нерядко децата ни стават тяхна жертва. В тази връзка Върховна касационна прокуратура (ВКП) разпореди на административните ръководители на апелативните прокуратури осъществяването на ефективен контрол и активизиране на съответните районни и окръжни прокуратури по предприемането, съвместно с органите на МВР, на действия срещу разпространението на наркотични и упойващи вещества в районите около училищата на територията на цялата страна, съобщиха от пресцентъра на обвинението. Разпореждането е във връзка със заповед на главния прокурор Иван Гешев още от 04.03.2020 г. за създаването на организация между съответните прокуратури, областните дирекции на МВР и териториалните им структури по разкриване и разследване на престъпления с предмет наркотични вещества. Наблюдаващите прокурори следва да осигурят приоритетно и срочно приключване на образуваните досъдебни производства в резултат на извършените проверки, е нареждането на прокуратурата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРИРОДЕН ПАРК „СТРАНДЖА“ КАНИ БУРГАЗЛИИ НА ПОЗНАВАТЕЛЕН ПОХОД ТАЗИ НЕДЕЛЯ

  • 16 Май 2024
  • 10
Ако неделя е за вас ден за раздвижване, отдих и приключения, то от природен парк „Странджа“ имат идеалното предложение. Организаторите ви канят тази неделя, 19 май, на познавателен поход с наблюдение на растения и птици в местност „Отманли“. Събитието е част от разнообразната програма на Зелен уикенд в Бургас.

РДПБЗН-БУРГАС ОРГАНИЗИРА ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ НА МЛАДЕЖКИТЕ ПРОТИВОПОЖАРНИ ОТРЯДИ “МЛАД ОГНЕБОРЕЦ”

  • 16 Май 2024
  • 6
И тази година РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”.

Кулинарен и фолклорен фестивал подготвят в Малко Търново за тази събота, 18 май

  • 16 Май 2024
  • 51
Кулинарен и фолклорен фестивал подготвят в Малко Търново за тази събота, 18 май. В градския парк на китното странджанско градче заедно ще се проведат Кулинарен фестивал "Вкус(на) Странджа" и Национален фолклорен фестивал "Хоро в Странджа". Събитията са организирани от Община Малко Търново. Проявата ще е под надслов "Открий себе си в Странджа" и цели да привлече повече туристи. Поканата е "Да сготвим, да хапнем и да потанцуваме!", съобщи ръководителят на дирекция „Култура, образование и спорт“ Мария Патронова.

Поморийски състезатели спечелиха 18 медала на Национално състезание по карате

  • 16 Май 2024
  • 52
На 12.05.2024 г. в Габрово се проведе Национално състезание по Карате Киокушин-Кан. Участие в него взеха 240 състезатели от 21 клуба от страната, както и представители от Гърция. Състезателите на Спортен клуб ”Леон – Поморие” се завърнаха с общо 18 медала, а именно: 9 златни, 4 сребърни и 5 бронзови. 6-годишните Антоан Никлев и Андрей Жеков завършиха срещите си с ипон. “Децата отново показаха силен спортен дух и воля за победа! Гордеем се с всички вас! Благодарим на родителите за подкрепата и търпението!Продължаваме напред“, съобщи в социалните мрежи треньорката Веселина Хрусафова.

Тихомир Янакиев пред бизнеса: Всички трябва да работим заедно за успешен сезон

  • 16 Май 2024
  • 59
Три аспекта, които обсъждаме всяка година преди летни сезон, отново стоят пред нас като тема за обсъждане, каза кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев по време на срещата между общината, полицията и бизнеса в града.