« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Държавата няма да позволи да се стигне до недостиг на лични предпазни средства

Държавата няма да допусне да се стигне до недостиг на лични предпазни средства и медицински консумативи. Това заявиха от здравното министерство. За тази цел ще се гарантира резерв поне за три месеца напред. В складовата база на БЧК постъпват всички дарения за борбата с коронавируса. Сред тях са лични предпазни средства, медицински консумативи както и болнична апаратура.  Там са и най-новите респиратори, които са дарение за държавата ни от Китай. Те са 50 на брой и ще бъдат разпределени между лечебните заведения у нас. А здравните власти уверяват, че сме подоготвени да се справим с епидемията. Защитни облекла за еднократна и многократна употреба, предпазни шлемове и очила,маски, калцуни и дезинфектанти. Това са част от консумативите,които се съхраняват в националната складова база на БЧК. В базата на БЧК се съхраняват не само даренията за Червения кръст, но и и за здравното министерство. До момента благотворителна кампания на БЧК,е събрала дарения на стойност над 1 милион лева. През март кампания започна и здравното министерство, по чияти сметка вече са натрупани около 5 милиона. Дарителската кампания на здравното министерство, както и тази на БЧК продължава и в следващите месеци.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Студентски град в Бургас

  • 15 Май 2024
  • 24
Амбициозните планове на общината включват изграждането на студентско градче на площ от около 30-35 дка в района на 5-и километър - между жк "Изгрев" и Северния обход на града, част от урбанизираната територия.

СВЕТОВНОИЗВЕСТНО ПРЕДАВАНЕ ЗАСНЕ ЕПИЗОД В КАЗАНЛЪК

  • 15 Май 2024
  • 46
Британският историк проф. Бетани Хюз, която е и водеща на популярното телевизионно предаване "Съкровища с Бетани Хюз“, заедно с екипа й , заснеха епизод ,посветен на България. Кадрите са документирали емблематични за страната ни места, ритуали и целят да представят на зрителя богатото българско наследство и култура.

РАЗГЛЕДАЙТЕ БЕЗПЛАТНО АВИОЕКСПОЗИЦИЯТА В ЕВРОПЕЙСКАТА НОЩ НА МУЗЕИТЕ

  • 15 Май 2024
  • 46
На 18.05 - събота, Авиомузей - Бургас ще се включи в Европейската нощ на музеите от 17:00 – 22:00 ч. с вход свободен. Разнообразие от прожекторни светлини ще създаде впечатляващ визуален ефект върху самолетите, превръщайки нощната ви разходка в незабравимо преживяване.

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА ВНЕДРИ ПЛАТФОРМА ЗА АНОНИМНИ СИГНАЛИ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА

В 3 лесни стъпки може да се подаде сигнал, приложението отговаря на динамиката на съвременните млади хора.

НЕДЕЛИНА НЕДЕЛЧЕВА Е ЦАРИЦА РОЗА 2024 ГОДИНА

  • 15 Май 2024
  • 60
Неделина Неделчева от СУ "Екзарх Антим I" е 56-тата Царица Роза на Казанлък.