« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

НОВА СХЕМА: Телефонни измамници събират плячка с бързи преводи

Такъв случай е регистриран на 21 юли в Чирпан, където мним полицай успял да убеди 81-годишна местна жителка, че спестяванията й са необходими на МВР, за да задържат група опасни престъпници. На финала на разговора бабата получила указания да отиде на адреса на фирма, която извършва спешни преводи в чужбина и оттам превела по указаната й сметка 1800 лв. Опитите на служителката да разубеди старицата останали безуспешни. Жената твърдо „отстояла“ че иска да бъдат хванати престъпниците. Ден по-късното жертвата подала жалба до местното РУ „Полиция“ за измамата, а проверката установила, че парите са били изтеглени още предния ден. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК. От полицията за пореден път напомнят, че МВР никога и по никакъв повод не е търсило финансова помощ от гражданите в хода на специализираните си акции. Това е вторият случай на телефонна измама в Старозагорска област през последния месец, след като по обяд на 6 юли с 6 500 лв, няколко златни пендари и семейни бижута се раздели 79-годишна жителка на Казанлък, която повярвала че на домашния й телефон звъни прокурор от спецпрокуратурата. Жалбата си възрастната жена депозирала в РУ „Полиция“ около 18,00 часа като твърдяла, че лично й позвънил един от заместниците на Иван Гешев, за да помогне при залавянето на голяма група мошеници. Вързопчето с банкнотите, пендарите и бижутата старицата оставила върху капака на лек автомобил, който бил паркиран на доста отдалечената от дома й улица „Братя Миладинови“, след което в изпълнение на дадените „указания“ се прибрала обратно. Източник: Монитор

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Таня Михайлова и акад. Николай Витанов са назначени за заместник-министри на образованието и науката

  • 14 Май 2024
  • 15
Министър-председателят Димитър Главчев назначи със своя заповед Таня Михайлова и акад. проф. Николай Витанов за заместник-министри на образованието и науката.

Делегация с журналисти от Република Сърбия посетиха МТС

  • 14 Май 2024
  • 18
От присъединяването на България към Европейския съюз досега са модернизирани 373 км жп линии, както и 8 ключови жп гари в страната.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация

  • 14 Май 2024
  • 67
Архитектурният проект на сградата на бъдещия Факултет по фармация ще бъде представен пред бургаската общественост и всички заинтересовани на 22 май от 11:00 ч. в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Датата е в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Община Созопол ще проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

  • 14 Май 2024
  • 79
Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода.

Заместник-министър Маринов: Над 4 млн. дка от всички горски територии в страната са общински горски фонд

  • 14 Май 2024
  • 92
Над 4 млн. дка от всички горски територии в страната са общински горски фонд.