« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

БСП внесе искане за изслушване на Иван Гешев в парламента

  • 22 Юли 2020
Социалистите искат изслушване на главния прокурор, за да се разбере дали обвинител номер едно си превишава правата. Депутатът от левицата Антон Кутев обяви на брифинг, че Гешев трябва да докладва как се изпълняват процедурите от януари до юли включително. Ние последователно сме за оставката на Иван Гешев, каза социалистът. Тази процедура цели да изясни какви са правомощията на главния прокурор, допълни той. Иначе левите се надявали до изслушването в парламента друг да е главният прокурор. БСП иска да разбере как си взаимодействат властите, допустимо ли е и при какви условия може да разпространява чатове и лична кореспонденция. Това е дебат отвъд Гешев, подчерта депутатът Антон Кутев. Около 70 са подписалите се законотворци под искането за изслушване на обвинител номер едно. Това било само началото на широкото обсъждане за правомощията на главния прокурор. Протестът направил така, че темата за главния прокурор да е тема за следващия политически сезон. Парламентът да не се прави, че не чува какво се случва отвън, заяви и соцдепутатът Крум Зарков. Искането на левите ще бъде гласувано в пленарна зала, като от парламентарната група се заканват този дебат да не се замита под килима.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Продължават проверките за нелоялни практики на туроператорите

  • 15 Май 2024
  • 24
Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания Бяха извършени нови проверки от Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация, Национална агенция по приходите и Икономическа полиция.

Чужди експерти вече ще наблюдават обществените ни поръчки

  • 15 Май 2024
  • 23
Чужди експерти вече ще наблюдават обществените ни поръчки.Външни експерти влизат заедно с комисията по избор на изпълнител за обществени поръчки и ще наблюдават стриктно както документите, така и цялостния процес отвътре.

ПРЕЗ ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2024 ГОДИНА В БУРГАС СА ВЪВЕДЕНИ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ 89 СГРАДИ

  • 15 Май 2024
  • 87
По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в област Бургас през първото тримесечие на 2024 г. е 89, а новопостроените жилища в тях са 597.

Студентски град в Бургас

  • 15 Май 2024
  • 84
Амбициозните планове на общината включват изграждането на студентско градче на площ от около 30-35 дка в района на 5-и километър - между жк "Изгрев" и Северния обход на града, част от урбанизираната територия.

СВЕТОВНОИЗВЕСТНО ПРЕДАВАНЕ ЗАСНЕ ЕПИЗОД В КАЗАНЛЪК

  • 15 Май 2024
  • 101
Британският историк проф. Бетани Хюз, която е и водеща на популярното телевизионно предаване "Съкровища с Бетани Хюз“, заедно с екипа й , заснеха епизод ,посветен на България. Кадрите са документирали емблематични за страната ни места, ритуали и целят да представят на зрителя богатото българско наследство и култура.