« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Борисов поздрави Тръмп за 4 юли и се застъпи за здрава трансатлантическа връзка в световните дела

Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Доналд Тръмп по случай Деня на независимостта на САЩ - 4 юли. "Безпрецедентните предизвикателства, породени от пандемията, за пореден път демонстрираха значението и необходимостта от здрава трансатлантическа връзка в световните дела", отбелязва българският премиер в писмото си до американския държавен глава. Борисов акцентира, че в един свят, в който устоите на почиващия на правила международен ред са поставени на изпитание, отношенията между България и САЩ на съюзници, партньори и приятели са надеждна основа за по-нататъшното задълбочаване на двустранните връзки. "Позволете ми да изразя също лична признателност за безрезервната подкрепа, която Вашата страна ни оказва в условията на глобалната пандемия от коронавирус", посочвва още Борисов. Борисов допълва, че в резултат от ползотворната му среща с американския президент във Вашингтон през ноември 2019 г., в отношенията между България и САЩ бе внесен осезаем импулс. "Знаково за тази качествено нова динамика бе успешното провеждане на първата сесия на Стратегическия диалог между България и САЩ на 8 януари 2020 г. в София. Диалогът, по своята структура и съдържание, издигна стратегическото ни партньорство на качествено ново равнище", пише Борисов в писмото до Тръмп. В поздравителния адрес се отбелязва още, че продължава активната съвместна работа в приоритетни области на взаимен интерес като сигурност и отбрана, борба с тероризма, търговия и инвестиции, култура, образование, задълбочаване на връзките между двата приятелски народа, енергийна сигурност и енергетика, включително по линия на повишаване на енергийната независимост на България посредством диверсификация на енергийните източници и маршрути. "Искрено вярвам, че заедно можем и следва да продължим да надграждаме постигнатото до момента с оглед на разгръщането на пълния потенциал на двустранните отношения", пише още българския премиер и поднася най-сърдечни пожелания за крепко здраве, успех и благоденствие към президента на САЩ, семейството му и към целия американски народ.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

  • 10 Май 2024
  • 273
Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

ТД "Насам-Натам" И Община Царево СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЪЖЕНИЯТ МОСТ В СЕЛО КОСТИ.

  • 10 Май 2024
  • 251
Поредната съвместна инициатива с Община Царево е в ход- въжения мост в с. Кости да бъде ремонтиран.

Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика

  • 10 Май 2024
  • 230
Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика. "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни" е проект, разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Проектът включва три концерта, които ще се състоят на 10, 11 и 12 май в Културен дом НХК.

Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

  • 10 Май 2024
  • 258
Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

НАПУСНА НИ ДОАЙЕНЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ПРОФ. ПЕТЪР ЛУКАНОВ

  • 10 Май 2024
  • 236
Проф. Петър Луканов е дългогодишен солист, хореограф-постановчик и педагог, създател е на повече от 80 балетни постановки, 35 танцови миниатюри и е автор на танцовите фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските оперни театри.