« февруари 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

САЩ започнаха да изтеглят военните си от Ирак

САЩ започнаха да изтеглят военните си части от Ирак, съобщи арабският телевизионен канал Sky News Arabia, позовавайки се на Али ал-Ганими, член на комисията по отбрана и сигурност на иракския парламент. Според наличната информация американските сили започват изтеглянето на войските си от 15 военни бази, разположени в Ирак. Както уточни Ал-Ганими, цитиран от ТАСС, "САЩ започнаха да напускат Ирак; американските сили започнаха фактически да се изтеглят от 15 военни бази", разположени на територията на страната. Депутатът посочи още, че "американците са ограничили присъствието си до две големи бази". Парламентаристът уточни, че едната база е близо до град Ербил в северната част на страната, а другата - въздушната база Айн ал Асад, разположена в провинция Анбар, на 180 км западно от Багдад. Ал-Ганими заяви, че САЩ искат да укрепят силите си в тези две бази, обаче "парламентът на страната и иракският народ настояват американските войски да бъдат изтеглени от всички бази". Няма официални коментари от американската страна във връзка със съобщението, че американските сили се изтеглят от 15 военни съоръжения в Ирак. На 5 януари, два дни след американските ракетни удари в района на летището в Багдад, при които бе убит командирът на специалните части на Ислямската революционна гвардия Ал-Кудс (елитните части на иранските въоръжени сили) Касем Солеймани, иракският парламент прие резолюция, с която се настоя за пълно изтегляне от страната на всички чужди войски. Това решение обаче беше взето от парламента в отсъствието на няколко водещи парламентарни фракции, отбеляза ТАСС. Много депутати смятат решението на правителството да за достъп на чуждестранни сили до иракската територия за незаконно. Парламентаристите заявиха, че само най-високият федерален съд в страната може да признае легитимността му. САЩ все още отказват да се съобразят с решението на иракския парламент, изтъкна руската агенция. Президентът Тръмп заплаши Ирак с "безпрецедентни санкции" в отговор на възможните действия на Багдад за изтегляне на силите на САЩ от републиката. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Раздаването на храни от БЧК продължава до края на февруари

  • 18 Фев 2020
  • 171
Български Червен кръст-Бургас продължава раздаването на хранителни продукти на бенефициенти по програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти –план 2018” с краен срок до 28 февруари.

НАП разясниха пред бизнеса промените в данъчните и осигурителни закони

  • 18 Фев 2020
  • 148
Измененията и допълненията в данъчно-осигурителното законодателство в сила от първи януари 2020 г. бяха разяснени на семинар в Бургас от методолози на дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ в Националната агенция за приходите.

Забраната за частните лотарии влиза в сила

  • 18 Фев 2020
  • 138
Държавен вестник обнародва промените в Закона за хазарта, с които се слага край на частните лотарии. Законът бе приет на второ четене от парламента на 7 февруари.

Шеф Манчев ще оценява участниците в кулинарно състезание в ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" в събота

  • 18 Фев 2020
  • 134
На 22 февруари 2020 г. в гр. Бургас ще се проведе кулинарното състезание "Ти си ШЕФ-ът", в което ще се включат деца от социални услуги и деца от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров".

Удължават на 72 часа срока за отстраняване на технически проблем преди блокиране на фискално устройство

  • 17 Фев 2020
  • 312
На 72 часа, вместо сегашните 24 часа, да бъде удължен срокът преди блокиране на фискалните устройства в търговските обекти при възникнал технически проблем. За това бе постигнато съгласие на работна среща.