« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Военна ескалация между Индия и Пакистан, и двете ядрени сили тръбят за свалени самолети

ВВС на Индия съобщиха, че са свалили самолет F-16 на пакистанските ВВС, информира The Times of India. Според медията, пакистанският изтребител е навлязъл във въздушното пространство на Индия. Това съобщение идва в отговор на аналогично съобщение от Пакистан, че са свалени два индийски изтребителя, по-късно опровергано от Индия. Ескалацията между двете ядрени държави носи определени рискове. Премиерът на Индия Наренда Моди прекъсна своя реч в провинцията и се отправи за среща със силовите министерства и службите на Индия по повод действията на Пакистан. Междувременно, международните полети, които преминават в близост до индийско - пакистанската граница са или върнати в базовите летища, или се отклоняват далеч от района. Пакистан обяви ,че затваря за международни полети своите летища Лахор, Мултан, Файсалабад, Сиалкот и Исламабад. Говорител на Министерството на външните работи на Пакистан заяви, че единствената цел на страната му е да демонстрира правото си, волята и способността за самозащита. "Не искаме ситуацията да ескалира, но сме напълно подготвени, ако сме принудени да го направим", каза още представителят на външното министерство. Индия предприе аналогични мерки и също затвори за граждански полети пет свои летища в района на границата с Пакистан. Американският държавен секретар Майк Помпео, който е в Ханой с президента Тръмп за разговори с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, разговаря по телефона с министъра на външните работи на Индия Сушма Сварай и пакистанския му колега Шах Мехмуд Куреши. "Аз изразих пред двамата министри нашето желание Индия и Пакистан да проявят сдържаност и да избягват ескалация на всяка цена. Също така насърчих и двамата министри да дадат приоритет на пряката комуникация и да избегнат по-нататъшна военна дейност, "каза Помпео. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Париж открива огромен басейн за съхранение на вода, за да почисти река Сена за Олимпийските игри

  • 04 Май 2024
  • 29
Френски официални лица откриха в четвъртък огромен басейн за съхранение на вода, предназначен да помогне за почистването на река Сена, определен да бъде място за маратонско плуване на Игрите в Париж и плувен етап от олимпийския и параолимпийския триатлон.

Швеция се готви да бъде домакин на конкурса за песен на Евровизия в сянката на войната в Газа

  • 04 Май 2024
  • 44
Швеция се готви да бъде домакин на конкурса за песен на Евровизия в сянката на войната в Газа

Садик Хан печели трети мандат като кмет на Лондон, което довежда до силно представяне на лейбъристите на местните избори в Англия

  • 04 Май 2024
  • 52
Садик Хан спечели трети мандат като кмет на Лондон, слагайки край на кръг от местни избори в цяла Англия, които потвърдиха политическото надмощие на Лейбъристката партия и предизвикаха нещастие за британското консервативно правителство.

Прогноза за 05 май 2024 г.: Времето за кратко се подобрява

  • 04 Май 2024
  • 70
През нощта срещу неделя валежите обхванали страната ще са в процес на спиране, а облачността временно ще се разкъса. Ще продължи да духа слаб до умерен източен вятър. В сутрешните часове на места в равнините и низините временно видимостта ще бъде намалена.

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

  • 04 Май 2024
  • 72
Благодатният огън от Йерусалим ще пристигне тази вечер в Русе от Румъния. Това съобщи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум.