БУРГАСКИ СПОРТИСТИ И МЛАДИ ТАЛАНТИ ПРЕДСТАВЯТ НЕОБИКНОВЕНИЯ СПЕКТАКЪЛ „ПО СВЕТА И У НАС – КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО“

Атрактивна хореография на ръба на човешките възможности, представена от Александър Борисенко, който е бил част от популярния френски Цирк Дю Солей, танци, театър, музикални изпълнения, хип-хоп и въздействащи демонстрации на бойни изкуства ще се вплетат хармонично в Арт спектакъла „По света и у нас – Културно наследство“. Бляскавата инициатива се провежда за първи път и има за цел да събере изпълнители от широк спектър дисциплини, танцьори, спортисти, певци, циркови и театрални артисти в нетипична комбинация, която ще предложи на публиката незабравима емоция и много настроение на 12 септември, от 19.00 часа, в зала „Тончо Русев” на Културен дом НХК. Организатор на събитието е Спортен център „АЯКС“ – Бургас, в лицето на световната шампионка по карате киокушин, дисциплина „Ката“ – Сенсей Гергана Апостолова-Костова. Проявата е съфинансирана по Фонд „Култура“ на Община Бургас. Входът е свободен. В програмата ще участват: Спортен клуб по карате „Киокушин Спирит“, танцова школа „Калиопе Денс“, акробати от „Цирк дю Солей“, спортуващи различни бойни и аеробни спортове в СЦ „АЯКС“, хип-хоп групата „Рап нация“, млади артист-изпълнители, възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас и др. Режисьор на спектакъла е Христо Симеонов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 331
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 372
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 335
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 374
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 274
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.