« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Монтират нови 60 пейки в кварталите

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти работи активно, изпълнявайки многобройни и разнообразни задачи. В момента неговите служители поетапно монтират 60 нови пейки из няколко квартала на Бургас. Това става по искане на техните жители и е безплатно. Първи получиха своите пейки хората от бл. 61-62 в "Меден рудник" - като жест от Общината за това, че се самоорганизираха и почистиха пространството между двете многофамилни сгради. Монтирането ще продължи по график през следващата седмица на други адреси. На останалите места хората са поискали новите пейки да бъдат разположени пред входове на блокове, на детски площадки и в междублокови пространства. Други важни задачи, с които се занимава звеното, са ремонтите на тротоари и изграждането на площадки за новите контейнери за отпадъци в Бургас, които са по-големи от предишните, затова им се обособят специални места за поставяне. В момента това се случва в "Славейков", след това работата продължава в други жилищни комплекси. Доставени са тротоарни плочки в много от съставните селища на общината. Днес започна и монтажът на парапет към един от подходите към УМБАЛ Бургас, който да улесни движението на възрастни и трудноподвижни хора по стълбите. Новото звено има постоянен ангажимент към малките инфраструктурни детайли: тротоари, бордюри, площадки на контейнерите за отпадъци, стълбища, градинска и паркова мебел, фонтани, подлези и пасарелки. Чрез него малките, но дразнещи проблеми се решават в по-кратки срокове и се прави регулярен одит на елементите на градската среда. Сигналите на бургазлии стигат до звеното през дежурната стая в Общината. 24 часа в денонощието можете да ги подавате на телефонен номер 056 907 218.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 139
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 232
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 225
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 253
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 260
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.