« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Новият председател на Административния съд встъпи в длъжност

Новият председател на Административен съд – Бургас Чавдар Димитров встъпи в длъжност. Това стана по време на официална церемония в присъствието на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, административни ръководители на съдилища и прокуратури в гр. Бургас, съдии и съдебни служители. Председателят на ВАС Георги Чолаков подчерта, че избирането на съдия Димитров с пълно мнозинство от Съдийската колегия и подкрепата на магистратите от Бургас е огромен вот на доверие. Чолаков изрази увереност, че доверието ще бъде оправдано и пожела добри резултати при отчитането в края на мандата. Съдия Димитров благодари на съдиите и на съдебните служители за досегашната работа. Новият председател изрази надежда за запазване на високия професионализъм в Административен съд – Бургас и подобряване срочността и качеството на правораздаването. „В тази институция работят много отговорни съдии и служители“, заяви съдия Панайот Генков, който до момента изпълняваше функциите на административен ръководител и пожела успех на новото ръководство на съда. На 30 октомври 2018 г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Чавдар Димитров за председател на Административен съд – Бургас. Пред това той получи и подкрепа от Общото събрание на съдиите от Административен съд – Бургас. Съдия Димитров е с ранг „съдия в Апелативен съд“, има над 16 години стаж в органите на съдебната власт. Магистър по право на Югозападния университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград. Специализирал е в областта на правото на Европейския съюз. В периода 11.10.2004 г. – 23.03.2007 г. е бил младши съдия в Окръжен съд – Ямбол, след което е съдия в Районен съд – Бургас. От 2012 г. е част от съдийския състав на Административен съд – Бургас. През периода 2013 г. – 2014 г. след спечелен конкурс е командирован като национален експерт в Европейската комисия в Брюксел. През 2015 г. е изпълнявал функциите на национален експерт – юрист в Английско - българската секция на Европейския съд за правата на човека при Съвета на Европа, гр. Страсбург, Франция. Участвал е в множество международни и национални обучения, конференции и семинари по въпроси и проблеми на административното правораздаване и правото на Европейския съюз.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

  • 10 Май 2024
  • 185
Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

ТД "Насам-Натам" И Община Царево СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЪЖЕНИЯТ МОСТ В СЕЛО КОСТИ.

  • 10 Май 2024
  • 178
Поредната съвместна инициатива с Община Царево е в ход- въжения мост в с. Кости да бъде ремонтиран.

Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика

  • 10 Май 2024
  • 174
Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика. "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни" е проект, разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Проектът включва три концерта, които ще се състоят на 10, 11 и 12 май в Културен дом НХК.

Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

  • 10 Май 2024
  • 193
Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

НАПУСНА НИ ДОАЙЕНЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ПРОФ. ПЕТЪР ЛУКАНОВ

  • 10 Май 2024
  • 180
Проф. Петър Луканов е дългогодишен солист, хореограф-постановчик и педагог, създател е на повече от 80 балетни постановки, 35 танцови миниатюри и е автор на танцовите фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските оперни театри.