« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

УМБАЛ осигури транспорт за всички пациенти на хемодиализа

Въпреки усложнената зимна обстановка УМБАЛ Бургас успя да осигури навременен транспорт за всички свои пациенти на хемодиализа. Тези пациенти задължително ползват линейка на УМБАЛ, която ги взима и връща по домовете им преди и след приключването на процедурата. 5 човека обаче днес ще останат да нощуват в болницата, защото живеят много далеч и не може да се гарантира прибирането им у дома. Отделението по хемодиализа обслужва 130 души, които живеят в десетки населени места в общините Бургас, Средец, Малко Търново, Царево, Приморско, Созопол, Поморие, Айтос, Руен, Камено. Най-трудно шофьорите стигат до селата в Община Руен, които са по-близо до Шумен, отколкото до Бургас. 8 автомобила обслужват болните на хемодиализа. Нито един не е високопроходим. Всеки от автомобилите се движи като маршрутка – събира пациентите по определен маршрут и ги вози до болницата, а след приключването на диализата ги връща обратно. Има и ситуации, в които е нужно повече разбиране от страна на болните. Такъв е примерът с пациентка на хемодиализа, която отишла на гости на дъщеря си в с. Дебелт и линейката трябва да я вземе оттам. Пътят до Дебелт е чист само до центъра, но жената е отказала да измине стотина метра, за да се качи в линейката, а настоявала шофьорът да кара по непочистената улица до къщата. Без да приеме, че той може да затъне в преспите и да застраши живота на всички останали пациенти, които вози. „Направили сме всичко възможно, за да осигурим достъп до хемодиализа в тази екстремна обстановка, молим пациентите за разбиране и съобразяване със ситуацията“, коментира изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски. В останалите отделения на болницата ситуацията е спокойна, намаляват и хората, които търсят помощта на медиците заради травми от падане. От началото на снеговалежа през Спешно отделение са преминали близо 30 души със счупвания и контузии, като днес са само 2-ма.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За по - малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари

  • 17 Май 2024
  • 301
В нея е имало 15 000 лв; Сюжетът се развива като на кино

Близо 458 млн. лв. публични средства са инвестирани в неправителствения сектор през 2023 г.

  • 17 Май 2024
  • 278
Почти 458 млн. лв. публични средства са получили юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) през 2023 г. от националния бюджет, европейски и други програми.

ПРОВЕДЕНИ СА РАЗПИТИ И СА НАЗНАЧЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО С УЧАСТИЕ НА АВТОМОБИЛ НА НСО, РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПОД НАДЗОРА НА ВОЕННО-ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-СЛИВЕН

  • 17 Май 2024
  • 269
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г. пътнотранспортно произшествие с участие на автомобил на Националната служба за охрана (НСО) на първокласен път от гр. Добрич за гр. Варна, непосредствено преди гр. Аксаково.

Трима членове на БАН с Почетния знак на президента

  • 17 Май 2024
  • 270
С Почетния знак на президента бяха удостоени акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева и чл.-кор. д.н. Иван Гранитски. Тържествената церемония по награждаването на дейци на образованието, науката, културата и изкуството се проведе на 16 май в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ИЗБИРАХА МЕЖДУ „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“ И ЕСЕ ЗА МЪЛЧАНИЕТО

  • 17 Май 2024
  • 270
Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса“ в „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие“. Това се падна на зрелостниците на 41. въпрос на матурата по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.