« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

23-ма студенти избраха да се обучават в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ

Най-голямото лечебно заведение в Югоизточна България е сред обучаващите организации по програмата на Министерството на образованието „Студентски практики”. От март месец досега, младите хора, решили да почерпят опит в УМБАЛ Бургас, са близо 30. Те са от специалностите „медицинска сестра” и „рехабилитатор” на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Студентите имат интерес към Клиниката по съдова хирургия, Първо отделение по обща хирургия, Отделението по нервни болести, като на най-голям брой студенти се радват в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина. „Обучаваме студентите на най-важните стъпки при работата с оперирани пациенти, хора, преживели инсулт и пострадали при различни инциденти, на които предстои да се върнат към нормалното си ежедневие. От нас има нужда в почти всички отделения на болницата, както в Отделението по ортопедия, Отделенията по обща хирургия, Отделението по неврохирургия, Реанимация и други”, споделят кинезитерапевтът Светла Георгиева, рехабилитаторът и ерготерапевт Валентин Вълчев и рехабилитаторът Анелия Ангелова, които са ментори по програмата. До момента в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ Бургас по нея са обучени 23-ма студенти. Те са от специалностите „рехабилитатор” в Медицински колеж към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и „ерготерапевт” във Факултета по обществено здраве и здравни грижи на университета. Началникът на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина д-р Диана Недева споделя, че присъствието на студенти при тях е нещо обичайно. От години отделението е база за обучение и работи съвместно както с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, така и с Национална спортна академия, с които си сътрудничи повече от успешно. Последната обява на УМБАЛ Бургас по програма „Студентски практики” е за обучение на медицинска сестра в Отделение по нефрология, медицинска сестра (секретар) в Клиника по съдова хирургия и медицинска сестра (секретар) в Отделение по нефрология.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 267
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 369
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 223
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".

ЗАПОЧВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА РЕТРО ВЛАКА, КОЙТО ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Май 2024
  • 240
От днес можете да закупите Вашите двупосочни билети Филипово-Казанлък-Филипово за влака с парен локомотив, който ще пристигне в града на розите на 31.05.2024 г. и отпътува обратно на 01.06.2024 г.

В 759 УЧИЛИЩА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ МАТУРА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

  • 16 Май 2024
  • 213
В 759 училища и 4 185 зали в страната ще се проведе утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература.