« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започнаха масирани проверки в Слънчев бряг

По инициатива на вицепремиера Валери Симеонов през почивните дни започнаха масирани проверки на територията на к. к. „Слънчев бряг”, чиято цел е да се осигури спокойствието на туристите. Те обхващат както движещите се в курорта превозни средства, така и атракционни дейности и търговия. Масираните проверки на транспортните средства, осъществени от КАТ – Бургас през последните 48 часа, установиха стотици нарушения, главно по отношение на нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички. На съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и ръководството на МВР, по предложение на вицепремиера Симеонов беше взето решение за засилване на присъствието на контролните органи в курорта, като бъдат изпратени допълнително пет екипа на КАТ. Другите констатирани нарушения са свързани с почти изцяло блокирани от търговски обекти, в голямата си част незаконни, тротоари. Това принуждава туристите да се придвижват по алсфалтираните алеи, което създава риск за пътни инциденти. Неспазването на нормативно установените правила създава хаос в „Слънчев бряг” и невъзможност за нормална почивка на курортистите, а това влошава възможностите на Черноморието да привлича по-платежоспособни туристи, смята вицепремиерът Симеонов и настоява да бъде извършена проверка на фирмите, при които са констатирани нарушения. Цялостните инспекции ще продължат с по-висока интензивност през настоящата седмица, тъй като започва функционирането на координационните центрове във Варна и Бургас. Тяхното създаване беше договорено в началото на месеца на работна среща на вицепремиера и представители на държавни институции, като целта е да се гарантира спокойствието на туристите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Десетгодишна прогноза за развитието на пазара на труда ще бъде изготвена по проект на МТСП

  • 17 Май 2024
  • 0
Актуализирани прогнози за развитието на пазара на труда по усъвършенствана методология, които ще представят търсенето на работна сила в десетгодишен период, ще бъдат изготвени по проект на Министерството на труда и социалната политика „Адресиране на предизвикателствата на пазара на труда“ BG05SFPR002-1.015 – 0001.

Министър Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти за над 122 млн. лв. от държавния бюджет

  • 17 Май 2024
  • 1
Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма за общински проекти.

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 298
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 402
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 247
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".