« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

103 милиона просрочени задължения, внесени в НАП за пет месеца

Бизнесът в бургаски регион намалява своите просрочени задължения като същевременно увеличава скоростта на тяхното внасяне в републиканския бюджет. Само за първите пет месеца на годината в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас са внесени близо 103 милиона лева просрочени данъчни и осигурителни задължения. В сравнения със същия период на миналата година, общият фирмен дълг към НАП е намалял с 66 милиона лева, показват данните на приходното ведомство в морския град. Резултатите са следствие и на проактивната политика на приходната администрация към бизнеса и задължените лица, част от която е сключването на споразумения за разсрочено погасяване на задълженията. По този начин на фирмите се дава възможност нормално да продължават дейността си като не се прекъсва разплащането към служителите и контрагентите, както и покриването на текущите разходи. Същевременно към бюджета регулярно се превеждат предварително договорените с НАП вноски до окончателното изчистване на натрупаното просрочено задължение. Процентът на доброволното погасяване на просрочени задължения към териториалната структура на НАП в Бургас вече е достигнал 80, уточниха от приходното ведомство. Във връзка със засиления контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на активния летен туристически сезон, от НАП Бургас коментираха, че към фирмите с просрочени задължения, които формират приходи и не предприемат каквито и да са стъпки за погасяване на натрупаните задължения, ще се прилага и крайната мярка на принудителното събиране - изземване на пари от каса, а техните активи ще бъдат обявявани за продан чрез публични търгове. На сайта на НАП приходното ведомство в Бургас е обявило за продажба стотици земеделски имоти, селскостопански сгради, офиси, апартаменти и части от хотелски комплекси, както и моторни превозни средства. Активите са главно на юридически лица, които във времето не са предприели действия за погасяване на своите задължения към бюджета.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 757
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 810
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 810
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 818
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 825
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.