« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ден на Отворени врати в Музикалното училище

Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” отваря врати за всички, които искат да се запознаят с неговата дейност. Това ще се случи на 10 юни, а гостите ще имат възможност да добият лични впечатления за работата на преподавателите, да се докоснат до атмосферата в училище и да видят младите таланти в действие. В рамките на проявата ще се проведе и поредното издание на „Свободна сцена на младия изпълнител”. Тук участие ще вземат инструменталисти от музикални  паралелки, школи, читалища, детски градини и училища от града и региона. Свободната сцена ще бъде открита от Камерен оркестър на Музикалното училище с диригент Петя Тончева. Солисти ще бъдат пианистите Лора Стоянова и Костадин Кошничаров. След тях на сцената , децата ще покажат своя талант с изпълнения на пиано, цигулка, виола, виолончело, китара, флейта, тромпет, обой и ударни инструменти и ще поведат публиката в света на класическата музика. Регионалният фестивал „Свободна сцена на младия изпълнител” е възможност за творчески обмен както между децата, така и между техните преподавателите. Гостите ще могат да присъстват и на открита театрална репетиция на учениците от 8 клас , специалност „Актьорско майсторство” с преподавател Невена Цанева. Паралелно с музикалните и артистични изяви, врати ще отворят и различни ателиета по изящни и приложни изкуства. Проявата е утвърдена, като едно от значимите събития в календара на училището и ще се проведе на 10 юни от 11 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 41
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 78
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 82
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.

В Поморие днес откриват XIX Национален тракийски фолклорен събор „Гергьовден 2024 г.”

  • 07 Май 2024
  • 72
С благословията на настоящия игумен на манастир „Свети Георги“ Йеромонах Паладий днес бе открит XIX Национален тракийски фолклорен събор „Гергьовден 2024 г.”

ГДНП отчита сериозен спад на тежките пътнотранспортните произшествия, възникнали по време на Великденските празници тази година

  • 07 Май 2024
  • 82
Положителната тенденция е резултат както от проявената дисциплина на водачите, така и на предприетите превантивни полицейски действия