« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЛУКОЙЛ представи своята екологична програма в България

Ръководители на нефтена компания ЛУКОЙЛ, сред които вицепрезидентът по Нефтопреработка, нефтохимия и газопреработка, г-н Рустем Гималетдинов, се срещнаха с представители на местната администрация, държавни органи, природозащитни организации, бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти в Експозиционен център „Флора“ в гр. Бургас, за да представят корпоративната екологична програма на ПАО ЛУКОЙЛ и обменят мнения и идеи за сътрудничество в областта на опазването на околната среда. Своите програми и проекти в областта на опазването на околната среда представи и Община Бургас. Интегрираният последователен подход в управлението е насочен към подобряване на качеството на живот в града, като планираните мерки обхващат всички секторни политики: енергия, транспорт, градско планиране и инфраструктура. Българските дружества от Групата ЛУКОЙЛ поддържат високи корпоративни стандарти в областта на екологията, при пълно спазване на изискванията на европейското и българското законодателство. В ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас е постигнато значително намаляване на вредните емисии под нивото на нефтопреработвателните заводи в ЕС, с най- високите в бранша показатели за безопасност и надежност на оборудването. Реконструирани са всички основни инсталации в рафинерията и са построени 13 нови обекта. С въвеждането в експлоатация на новия комплекс за хидрокрекинг на гудрон е постигната уникална дълбочина на преработка от 90%. Модернизацията на нефтопреработвателните мощности позволява да се предлагат горива от ново поколение с по- високи експлоатационни показатели и щадящи околната среда. В края на март тази година ЛУКОЙЛ първи в Русия предложи на пазара на горивото ЕКТО-100, което значително подобрява разхода на гориво и намалява вредните емисии. Скоро се очаква ЕКТО-100 да се появи и на европейския пазар. ЛУКОЙЛ е единствената руска нефтена и газова компания, която в продължение на вече почти 10 години инвестира във възобновяема енергетика, като в България и Румъния са реализирани крупни проекти за соларни и вятърни електроцентрали в партньорство с италианската фирма ERG. ЛУКОЙЛ е сред първите руски компании, приели своя Политика в областта на промишлената безопасност, охраната на труда и околната среда. Във всички 40 страни, в които развива свята дейност, компанията е лидер в управлението на околната среда на всеки един етап от промишления цикъл: от добива на нефт до бензиностанциите. Стандартите на ЛУКОЙЛ за спазване на принципа на „нулеви емисии“ при морските проекти са заложени в основата на препоръките на Хелзинската комисия за страните, осъществяващи дейност на шелфа на Балтийско море.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 68
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 120
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 118
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 145
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 152
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.