ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

В първия ден участие взеха малчуганите от Детска ясла № 1 „Бургаско детство“ и ДГ „Коледарче“. За да е разнообразно и още по-интересно за децата, всеки ден ще бъде посветен на определена тема: 22.04.2024 г. – „Да опазим природата чиста!“ 23.04.2024 г. – „ Витамините на пролет и тяхната роля в здравословното детско хранене.“ 24.04.2024 г. - „Вкусна Великденска пекарна“ –приготвяне на Великденски козунак и Великденски курабии. 25.04.2024 г. - „Шарена багрилница“- боядисване на яйца с естествени бои от природата . 26.04.2024 г. - „Пчелите - приятели на хората и Земята“ В тематично украсената зала – полянка и рекичка, замърсени с отпадъци, децата от група „Слънчице“ на ДЯ „Бургаско детство“ влязоха в ролята на природозащитници. Те демонстрираха познания за разделното събиране на отпадъци и знания за опазване на чиста природа. Децата познават и контейнерите - синия за стъкло, в жълтия – пластмасови и метални отпадъци, а в зеления - хартия. С еко карнавал и изложба, децата от група ,, Моряче" към ДГ ,,Коледарче" в кв. „Лозово“ също се включиха в инициативата на Община Бургас. Малчуганите показаха знания и умения за разделното събиране на отпадъци, след което дефилираха с костюми от отпадъчни материали. В Деня на Земята, децата подредиха и изложба, с която напомниха, че трябва да опазваме ресурсите на планетата. Децата от ДГ „Синчец“ в кв. Банево също се включиха в темата днес „Да опазим природата чиста!“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 10
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график:

Агенцията по заетостта започва да приема заявления за обучения с ваучери за заети лица

  • 27 Май 2024
  • 40
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”.

МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ ОЧАКВА ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 27 Май 2024
  • 68
Морско пътешествие до КТК „Ченгене скеле“ очаква децата на 1 юни

АВИОМУЗЕЙ – БУРГАС КАНИ ДЕЦАТА НА ИНТЕРЕСЕН ПРАЗНИК НА 1 ЮНИ, ВХОДЪТ Е БЕЗПЛАТЕН

  • 27 Май 2024
  • 58
Авиомузей Бургас празнува Международния ден на детето. Каним всички малки и пораснали деца на 1 юни, за да се впуснем заедно в едно истинско приключение в света на самолетите.

Позиция: България няма да изпраща военнослужещи на територията на Украйна

  • 27 Май 2024
  • 72
България няма да участва по никакъв начин с военнослужещи на територията на Украйна.