« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Червена зона за паркиране в Бургас

Няма да има промени за хората, които вече живеят в т.нар идеален център на Бургас, и използват съответните си места за паркиране, посочи Пламен Димитров и обясни: „Ние леко сме разширили зоната, тъй като където Агенцията по вписванията не се води идеален център, но ние въпреки това сме включили и този район. Червената зона ще бъде заключена между ул. „Сан Стефано“, „Христо Ботев“, „Фердинандова“, „Гладстон“, „Иван Вазов“, Гаровия площад, „Булаир“ и се връщаме до „Сан Стефано“ през „Цар Симеон I“. Тези, които имат издаден електронен стикер по местоживеене, няма да имат проблем с новата зона. Обмисляме да окрупним тези подзони и да намалеят от около 8, както са сега, до 3. Официално се говори, че престоя за един час ще бъде 2 лева с ДДС, уточни Пламен Димитров, като ще има ограничение на престоя до 3 часа. Какво се обмисля относно служебните абонаменти, които ограничават местата за обикновените граждани, той поясни: „Ние смятаме да предложим по-висока цена в тази централна зона. Което може би ще е мотив, за да не се ползват тези места. Няма да е рентабилно. В момента хората могат да се възползват от споделеното паркиране. Например пред банките, където паркоместата са от 8 до 19 часа. След това паркомясто е общодостъпно за всеки гражданин. От банката не могат да ви изгонят.“ Има служебни паркоместа, които са за 24 часа, уточни Димитров и поясни, че те са пред хотели, казина, лечебни заведения и ресторанти: „В нашето предложение предлагаме това да отпадне и да имаме паркоместа с обикновено работно време от 8 до 19 часа, и такива с удължено.“ Удълженото работно време ще бъде 24 часа в денонощието, допълни Пламен Димитров. Той припомни, че от тази година започва да се мисли и за изграждане на многоетажни паркинги в централната част на града. Относно кога може да се очакват промените да влязат в сила, Димитров уточни: „Тези промени ще бъдат качени на сайта на община Бургас, после трябва да изтече едномесечния срок за промени и предложения, а след това ще бъдат внесени на редовна сесия. Вероятно ще влезе в мартенската сесия на местния парламент.“ Предложенията са съобразени с живущите в този район, като нови идеи могат да бъдат изпращани за разглеждане, посочи Пламен Димитров. Другите промени в паркирането включват зелената зона в комплекс Лазур да стане целогодишна – разделена на лятно и зимно работно време. В месеците от май до 30 септември да бъде от понеделник до неделя – от 11 до 20 часа. А през останалото време работното време да бъде до петък от 9 до 19 часа. Друга промяна е увеличаване на зелената зона в комплекс Лазур. Хибридната парко зона от петзвездния хотел в морската градина до Гъбката да стане зелена и отново да работи на зимно и лятно работно време. Друго предложение е да се обособят паркоместа за двуколесни превозни средства, сред които мотори и мотопеди, посочи още Пламен Димитров.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 702
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 749
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 747
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 757
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 760
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.