« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

В основата на тази работилница е иновативният инструмент, наречен „Климатична фреска“, който използва игрови карти, за да проследи причинно-следствените връзки между човешката дейност и промените в климата. Този метод не само прави темата за изменението на климата по-достъпна и интересна за учениците, но и ги провокира да анализират и разбират важността на този проблем за света. „Климатичната фреска“ е създадена във Франция през 2015 година, а от 2018 година се разпространява в целия свят. Само през последните няколко години достига над 1 500 000 души от близо 60 държави. Обучението представлява възможност за учителите от Бургас да се присъединят към това глобално движение за образование и повишаване на осведомеността за климатичните предизвикателства. В следващия етап от инициативата, част от учителите ще бъдат обучени да водят работилницата „Климатична фреска“ сред учениците си. Това ще допринесе за разпространението на знанията и ангажимента към опазването на околната среда сред младите хора. Една от причините за ангажирането на училищата с темата за изменението на климата са изискванията на Европейския съюз за активно включване на климатично образование в учебните програми. Освен това, разбирането на климатичните предизвикателства е ключово за подготовката на следващите поколения за устойчиво развитие и опазване на планетата. Бургас ще бъде една от първите общини, в които ще се постави начало на широкомащабно климатично образование, което отбелязва ангажимента на града в борбата с изменението на климата и неговото образователно въздействие. Организаторите на обучението от Wind of Change се надяват, че учителите от Бургас ще станат част от този глобален процес и ще играят важна роля в обучението и вдъхновяването на следващите поколения за по-съзнателно и отговорно отношение към околната среда.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 132
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 132
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 132
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 119
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 147
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.