« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Димитър Николов: Честит Никулден, бургазлии!

„Скъпи бургазлии, Отправям към вас своите най-сърдечни поздравления за празничния Никулден. По добра стара традиция отново ще отбележим подобаващо деня на свети Николай Чудотворец, който е закрилник на нашия град. Нека отправим към него молитва да помага на Бургас, да го пази от беди и да открива добри хоризонти за неговото развитие. Никулден е празник, който ни обединява и ни дава приятното усещане, че имаме щастието да живеем в място като Бургас. Град с артистичен дух, който е вдъхновение за музиканти, поети, писатели и художници. Град, който пази своите стари традиции, като в същото време гледа уверено в бъдещето и е поле за реализирането на много новаторски идеи. Град, който през последните години се утвърди като една от най-хубавите туристически дестинации по Черноморието, която предлага на всеки възможността да се докосне до богатото ни минало, красивата природата и магията на морето. Днес с гордост можем да заявим, че Бургас е новата фестивална столица на България. Всяка година на сцените в града стъпват много известни артисти и изпълнители, които създават вълнуващ ритъм на живота. Бургас се гордее с това, че е град на младите хора. Тук те имат все по-добрата възможност да получат добро образование, да се развиват в своето професионално поприще, да създават семейства и да отглеждат в добра среда своите деца. Безспорно най-голямото богатство на Бургас са неговите хора. Всички ние сме част от едно голямо семейство, а градът е нашият общ дом. От нас зависи той да бъде уютен и добре уреден. Знам, че всеки ден мнозина учители, лекари, инженери, творци, хора от различни професии и с различно образование с делата си допринасят за доброто на града ни. Това ме прави оптимист, че Бургас има добро бъдеще. Затова използвам момента, за да изкажа своята благодарност и признание към всеки един, бил той известна личност или обикновен гражданин, който с личния си пример и според своите възможности е спомогнал за развитието на Бургас и прославя неговото име в страната и по света. Използвам момента да честитя празника на всички именици – бъдете здрави и носете името си с гордост и достойнство. Пожелавам на рибарите винаги да се връщат с пълни мрежи, а на банкерите – да са успешни в своите професионални начинания. Нека Никулден да укрепва вярата ни в доброто. Да ни прави единни, да ни дава енергия, с която да вървим към нови успехи. Честит празник, бургазлии и приятели на нашия град!“

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 160
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 143
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 366
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 361
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 357
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.