« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Участвайте в „Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

Броени дни преди най-бургаския и обичан празник – Никулден, учениците от СУ „Епископ Константин Преславски” ще влязат в ролята на екскурзоводи, заедно с техния преподавател по теория и практика на „Екскурзоводско обслужване“ Николина Димитрова. Те бяха част и от проведения тематичен Зелен уикенд през май месец тази година, когато изненадаха жители и гости на града с опознавателен тур на екотематика. Заедно ще се разходим из улиците на Бургас и ще надникнем заедно в архитектурното и културно минало. От Часовника в центъра на града ще се отправим към "Кулата на Фаропазача", ще разберем каква история крие сградата на КЦ „Морско казино“, защо любимото ни море се нарича „Черно“, каква градска легенда се свързва с Грамофона. Това няма да са всички интересни моменти и локации, които са ни подготвили младите екскурзоводи. Те ще проведат тура на щафетен принцип, като във всеки един момент от 11.00 до 13.00 ч. на Часовника двойка ученици ще очакват всички желаещи, които след това ще продължат по маршрута, подготвен от екипа. Опознавателният тур ще бъде безплатен за всички желаещи, като не е необходимо предварително записване. Нека заедно разгледаме различния Бургас!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 162
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 144
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 367
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 362
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 358
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.