« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас отбелязва Деня на народните будители с кампания по кръводаряване, факелно шествие, концерт и изложба

Инициативата се организира съвместно от Община Бургас, УМБАЛ Бургас и Асоциацията на студентите по медицина в България – Бургас /АСМБ-Бургас/ и цели насърчаване на кръводаряването, повишаване ангажираността на обществото и привличане на нови кръводарители. Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба. Манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя. Важно е да се отбележи, че преди даряването на кръвта е препоръчително да сте хранително наситени и добре хидратирани. За участие в кампанията по кръводаряване, можете да се запишете на следния онлайн формуляр: https://s.shopeee.com/Ol0N Следващата проява по повод Деня на будителите е факелното шествие на Търговската гимназия, в което по традиция в последните години се включват редица бургаски училища. Тази година шествието под надслов ,,Факелът на познанието” ще тръгне на 1 ноември от 17.30 часа от площад „Тройката“ до площад „Атанас Сиреков“ и ще бъде подкрепено от учители и ученици от Руската гимназия, ПГ по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ и АЕГ „Гео Милев“. Изложба на Центъра за подкрепа на личностното развитие и СУ „Константин Петканов“ участват в изложба по покана на Регионално управление на образованието по повод празника Деня на будителите. Изложбата ще бъде експонирана до 02 ноември в сградата на РУО-Бургас. В изложбата участват творби на ученици от различни възрасти, изпълнени с разнообразни техники. В творбите са пресъздадени ликовете на мнозина исторически личности, помогнали на народа да се събуди от мрака и незнанието. На 3 ноември от 17.30 часа ще се проведе награждаването на участниците в конкурса за ученическа рисунка и литературна творба по повод Деня на будителите - на тема „Родолюбие и милосърдие - благодетелят на Бургас Александър Георгиев - Коджакафалията“ в храм „Света Богородица“. В събота, 4 ноември, от 18.00 часа концерт „С песен в сърцата“ на Народен хор „Трепетлика“, ДФФ „Шарени гайтани“ и приятели в Дом на културата НХК.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 463
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 492
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 492
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 502
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 506
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.