« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас отбелязва Деня на народните будители с кампания по кръводаряване, факелно шествие, концерт и изложба

Инициативата се организира съвместно от Община Бургас, УМБАЛ Бургас и Асоциацията на студентите по медицина в България – Бургас /АСМБ-Бургас/ и цели насърчаване на кръводаряването, повишаване ангажираността на обществото и привличане на нови кръводарители. Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба. Манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя. Важно е да се отбележи, че преди даряването на кръвта е препоръчително да сте хранително наситени и добре хидратирани. За участие в кампанията по кръводаряване, можете да се запишете на следния онлайн формуляр: https://s.shopeee.com/Ol0N Следващата проява по повод Деня на будителите е факелното шествие на Търговската гимназия, в което по традиция в последните години се включват редица бургаски училища. Тази година шествието под надслов ,,Факелът на познанието” ще тръгне на 1 ноември от 17.30 часа от площад „Тройката“ до площад „Атанас Сиреков“ и ще бъде подкрепено от учители и ученици от Руската гимназия, ПГ по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ и АЕГ „Гео Милев“. Изложба на Центъра за подкрепа на личностното развитие и СУ „Константин Петканов“ участват в изложба по покана на Регионално управление на образованието по повод празника Деня на будителите. Изложбата ще бъде експонирана до 02 ноември в сградата на РУО-Бургас. В изложбата участват творби на ученици от различни възрасти, изпълнени с разнообразни техники. В творбите са пресъздадени ликовете на мнозина исторически личности, помогнали на народа да се събуди от мрака и незнанието. На 3 ноември от 17.30 часа ще се проведе награждаването на участниците в конкурса за ученическа рисунка и литературна творба по повод Деня на будителите - на тема „Родолюбие и милосърдие - благодетелят на Бургас Александър Георгиев - Коджакафалията“ в храм „Света Богородица“. В събота, 4 ноември, от 18.00 часа концерт „С песен в сърцата“ на Народен хор „Трепетлика“, ДФФ „Шарени гайтани“ и приятели в Дом на културата НХК.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в село Карагеоргиево

  • 01 Дек 2023
  • 634
Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” ⯑⯑⯑ Поредна благородна постъпка на учениците от с. Карагеоргиево.

Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“, гласувайте за тях от 1 до 13 декември!

  • 01 Дек 2023
  • 544
Тази година Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“. Четири от осъществените проекти са на Общината, а останалите частни. В момента тече оценка на номинациите от компетентно жури, което ще присъди свои награди.

Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН

  • 30 Ное 2023
  • 710
За поредна година Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН.

Бургас празнува Никулден с богата спортна програма, ще гостува олимпийската шампионка Стефани Кирякова

  • 30 Ное 2023
  • 672
Бургас ще празнува Никулден с изключително богата спортна програма. Първото мероприятие стартира още от петък и ще продължи до неделя. В зала „Амфибия“ на хотел „Аква“ ще се проведе международният Оупън турнир по шахмат „Бургас 2023“. Организатори са ШК “Бургас 64“ и ФМА „Булчесс“.

Интригуващият формат "Аз, драматургът" провокира младите пишещи в Бургас и страната

  • 30 Ное 2023
  • 426
Крайната дата за получаване на текстовете е 30-ти април, 2024 година. Интригуващият проект "Аз, драматургът" дава възможност на талантливите младежи в цялата страна да провокират вдъхновението си с авторска пиеса, която да бъде поставена на професионална сцена.Инициатор и организатор е театрална школа „Талантино“,подкрепена от Община Бургас .