« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Ние с морето” кани бургаските младежи на екоакция по повод Деня на Черно море

Това е първата част от екологичното начинание, чието продължение ще бъде на 26-и ноември в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Тогава всички на възраст от 15 до 29 години ще имат възможност да се включат в събитие, посветено на опазването на околната среда. Организаторите са подготвили редица изненади, а подробностите ще бъдат оповестени скоро в социалните мрежи – Ние с морето; niesmoreto. „Ние с морето” се създаде по идея на четири момичета от Бургас – Микаела, Мартина, Глория и Росица, участвали в тазгодишното издание на Академията за добротворци. Тогава те имаха за задача да осъществят свой собствен проект със значима кауза, който да се пребори за финансиране. След успешната защита пред комисия реализирането му е вече факт. „Присъединете се към инициативата ни по почистване на плажната ивица, за да бъде морският ни град едно по-красиво и уютно място. Ще бъдат осигурени хигиенни материали, ръкавици и чували за опаковане и извозване на отпадъците”, заяви главният организатор Микаела Илиева. Събитието, посветено на Деня на Черно море, беше подкрепено и от концесионера на Северния плаж в Бургас. Средствата по инициативата са осигурени по проект: „УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, финансиран в рамките на Основното споразумение за сътрудничество между правителството на Република България, Детския фонд на ООН и Програмата за страната за периода 2023-2027 г. * В Бургаския младежки портал ще откриете информация и за други интересни инициативи: https://burgaslikesyouth.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас ще има най-хубавата коледна елха в България

  • 04 Дек 2023
  • 256
Бургас ще посрещне предстоящите празници с най-впечатляващата елха в България. Светлините на коледното дърво, ще бъдат запалени по традиция на празника на морския град Никулден. Тогава ще грейнат и лампичките от празничната украса по улиците на града.

Подарете най-мечтания подарък за Коледа на дете или възрастен в неравностойно положение

  • 04 Дек 2023
  • 213
Кога, ако не на Рождество Христово, можете да отворите сърцето си и зарадвате някого с жест на внимание и желан подарък. Това е и целта на превърналата се в добра традиция предпразнична кампания на Община Бургас – „Подари от сърце“.

На Никулден бургаските музеи ще са с вход свободен

  • 04 Дек 2023
  • 216
На Никулден бургаските музеи ще посрещат посетители с вход свободен. Ето какво можете да разгледате в тях:

Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в село Карагеоргиево

  • 01 Дек 2023
  • 823
Плакет и грамота “Рицар на усмивката” за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” ⯑⯑⯑ Поредна благородна постъпка на учениците от с. Карагеоргиево.

Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“, гласувайте за тях от 1 до 13 декември!

  • 01 Дек 2023
  • 728
Тази година Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“. Четири от осъществените проекти са на Общината, а останалите частни. В момента тече оценка на номинациите от компетентно жури, което ще присъди свои награди.